• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Spelt flatbrød med anisfrø

On 11. desember 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

Flatbrød er ikke bare flatbrød, man kan bruke ulike meltyper, krydder, servere i stedet for kjeks til ostebordet. Finn din vri og bruk krydder du liker, her er en versjon med spelmel, litt rug og anisfrø. Passer perfekt sammen med en god brie og fiken eller chilimarmelade.


For 12 flatbrød brukte jeg:

300 gram siktet spelt + til utbaking
110 gram sammalt spelt
80 gram sammalt rug grov
En god klype salt
1 ss anisfrø, kan byttes med andre krydder eller sløyfes
300 gram vann

Varm takken, jeg hadde den på nest varmeste innstilling, her må du prøve deg frem, min takke har jeg arvet, så den er ganske gammel.
Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok, elt deigen til den holder godt sammen, et par minutter.
Ha deigen over på melet bakebord og del den i 12 emner.
Dekk emnene med plastfolie eller et fuktig klede.
Rull ut en leiv om gangen, ha godt med mel under så den ikke setter seg fast i bordet, snu ofte på den.
Kjevle leiven så tynt du klarer, rull gjerne over med en rutekjevle.
Det er bare sjarmerende om de ikke blir helt like eller jevne i kantene.
Ha leiven over på den varme takka.
Stek til den får fin farge, snu og stek på andre siden.
La flatbrødene tørke helt før de legges til lagring.

Server gjerne sammen med brie og fiken eller chilimarmelade. Lykke til!!

Tags: adventskalender, adventskalender2016, brød, flatbrød, jul

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022