Soppsuppe
En gang i uka har vi suppe hos oss. Det er som regel raskt å lage og lett å variere.
Denne gang ville Mari ha soppsuppe. Suppen blir selvsagt enda bedre på høsten når man selv har vært på sopptur og sanket sopp. Ellers får man tak i både steinsopp, østerssopp og kantareller i velassorterte dagligvarebutikker.
For suppe til fem personer brukte jeg:
600 + 150 gram blandet sopp
2-3 (ca 100 gram) sjalottløk
2 fedd hvitløk
50 gram smør
1 1/2 dl tørr hvitvin
7 dl kylling- eller grønnsakskraft
4-5 dl lettmelk
3 dl fløte
Presset sitn
Salt og pepper
Riv eller kutt soppen i passende biter, 600 gram skal oppi suppa med det samme, 150 gram skal has som garnityr. Finhakk løk og hvitløk.
Fres løk og hvitløk i smøret over middels varme til løken er blank.
Tilsett sopp og surr et par minutter, til den begynner å bli myk, den skal ikke få farge.
Ha over vin og kok dette inn til ca halvparten (ca 10 minutter).
Hell over melk, fløte og kraft, kok i 20 minutter.
Kjør det hele glatt med en stavmixer.
Smak til med salt, pepper, sitronsaft og ha gjerne over litt friske urter, timian passer utmerket.
Tilsett mer vann om suppen er for tykk.
Hold suppen varm mens resten av soppen stekes.
Server med ristet brød, stekt sopp og god olivenolje. Jeg hadde en olivenolje med steinsopp og trøffel som passet perfekt til.
Lykke til!!
For flere suppeoppskrifter ta en titt her.