• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Skumboller uten gelatin -adventskalender luke 20

On 20. desember 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

Vi er allerede kommet til 20. desember, julefreden har senket seg her hjemme. I går var jeg på julekonsert så nå er julestemningen på topp. Alle gaver er handlet og treet er pyntet, nå er det julevasken som gjenstår.

Dersom du vil lage noen ekstra kaloribomber til jul -noe man selvsagt har veldig godt av, hehe- foreslår jeg disse skumbollene med masse deilig sjokolade. De er laget med agar i stedet for gelatin, så er de glutenfrie.

For ca 20 skumboller brukte jeg ca:
250-300 gram marsipan
180 gram eggehvite
250 gram sukker
1 dl vann
1 ts agar pulver
6-700 gram sjokolade

Dersom du vil lage marsipanen selv:
Marsipan
200 gram skoldet, malte mandler (evt mandelmel)
100 gram melis
35 gram eggehvite
15 gram glukose
1/4 ts cmc

Skold mandlene og la dem tørke på kjøkkenhåndkle et par dager.
Mal dem, gjerne to ganger, på en mandelkvern.
I år kjøpte jeg bare ferdig mandelmel (helt finmalte mandler).
Bland sammen mandler, melis og cmc i en arbeidsbolle.
Pisk opp eggehvitene og tilsett glukose.

Lag en grop i mandel blandingen, rør inn eggehviter og glukose med en gaffel.
Kna så massen til du har fin og smidig marsipan. Dersom den ikke skal brukes med det samme, pakk i plast og oppbevar i kjøleskap.

For å smakssette marsipanen kan du tilsette litt tørket appelsincest eller en kork baileys.

Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Rull ut marsipan og stikk ut små sirkler på ca 5 cm i diameter.
Legg sirklene på bakepapirkledd stekebrett og stek ved 200 grader i 5 minutter.
Legg til side mens skumbollene lages.

Ha vann, sukker og agar i ei gryte, kok opp og la det koke til det er 120 grader, bruk sukkertermometer.

Pisk eggehvitene stive mens sukkerlaken koker, når sukkerlaken er på 120 grader skal den tilsettes de stivpiskede eggehvitene.
Skru ned hastigheten på kjøkkenmaskinen og hell i sukkerlaken i en tynn stråle ned langs kanten av bollen.
Når all sukkerlake er tilsatt skrus hastigheten opp, pisk videre ett minutt.

Ha massen i en sprøytepose med valgfri, stor tip og sprøyt ut topper på marsipankjeksene.
La tørke i romtemperatur en times tid.
Ha 3/4 av sjokoladen i en bolle og smelt det i mikroen, ta ut bollen hvert 30. sekund og rør. Når sjokoladen er smeltet tilsettes resten av sjokoladen, rør til alt er smeltet og ha over skumbollene. Topp gjerne med krokan, kokos, frysetørkede bringebær eller det du måtte ønske.
Oppbevar i kjøleskap. Lykke til!!

Tags: adventskalender, adventskalender2016, Glutenfritt, jul, vegetar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022