Trinn for trinn

Skolebøker

Nå er det en dag igjen til skoleferie her hjemme i Sandnes. Da synes jeg det passer godt å dele en trinn for trinn beskrivelse på hvordan jeg lagde denne skolebok kaken.

Det var faktisk ikke så vanskelig å lage, dette er en av de første stablekakene jeg lagde.

Startet med en god, stabil bunn. Brukte surmelkskake, oppskriften kommer. Du kan også bruke en stabil sjokoladekake. Jeg laget to 30 cm former og skar dem til så det ble tre «bøker».

Prøvestablet dem, som du ser blir bøkene mindre og mindre. Avkappet kan brukes til cakepops.

Del hver kake i to og fyll med en god sjokoladekrem.

Mål høyde, lengde og bredde på kaken og skjær til hvit marsipan/fondant til ark. Er tre av sidene som skal dekkes med hvitt.

Her har jeg også klipt til brettet kaka står på. Lettere å flytte og stable kakene om de står på et brett.

Så må omslaget lages, mål opp igjen og skjær til farget marsipan/fondant, denne bør være et par mm tykk.

Som du ser av bildet går den litt utenfor kaka.

Gjør likt med alle tre kakene. Ha støtte i nederste kaken, jeg har klipt til solide sugerør, klipper til grillpinner og har oppi der igjen.

Bøkene hadde bare fått bokcover på den ene siden, jeg skar derfor til striper og la rundt kanten nede, se bilde.

Stanset ut bokstaver til ordene matematikk, historie og engelsk.

Ei skolejente på toppen. Fremgangsmåten på jenta finner du her.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *