Sjokoladeskåler fylt med sjokolademousse
Disse søte sjokoladeskålene med sjokolademousse er perfekt å servere som en liten dessert eller på kakebordet. Det er relativt enkelt å lage, og for de som elsker sjokolade er dette himmelsk.
Man kan lage dette med den type sjokolade man liker best. Det smaker selvsagt best med skikkelig kvalitets sjokolade.
Jeg har brukt Callebaut melkesjokolade (33,6% kakao innhold) til sjokolademoussen.
Til skålene har jeg brukt både melkesjokolade og hvit sjokolade fra Callebaut. Sjokoladeskålene lager jeg ved å temperere sjokolade. Jeg kjøpte små silikon muffinsformer, satte dem i et muffinsbrett og penslet den tempererte sjokoladen i formene.
Når sjokoladen var stivnet, løsnet jeg sjokoladeskålene forsiktig fra formene. Her har jeg skrevet om temperering og laging av konfekt. Jeg rakk dessverre ikke å ta bilder av hele prosessen med sjokoladeskåler og mousse.
For sjokolademousse til ca 20 små sjokoladeskåler brukte jeg
1 1/2 dl fløte
100 gram lys Callebaut sjokolade (33,6%)
2 eggeplommer, disse MÅ være romtempererte
Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad. Pass på at det ikke kommer vann i sjokoladen.
Kommer det bare en eneste dråpe vann i sjokoladen vil den bli kornete. Når sjokoladen er smeltet, sett den tilside.
Mens sjokoladen avkjøles piskes fløte så vidt stiv.
Ha så eggeplommene (en om gangen) over i den smeltede, noe avkjølte sjokoladen.
Rør eggeplommene raskt inn. Ha så over 2-3 ss av den piskede fløten.
Ha sjokoladeblandingen oppi resten av fløten og vend det hele forsiktig sammen. Avkjøl 1/2 time i kjøleskap før du har den over i sprøytepose og sprøyter små topper i sjokoladeskålene. Moussen kan selvsagt også serveres i porsjonsglass eller en stor bolle.
Server med friske bær. Lykke til!
One Comment
Pingback: