Sjokoladepudding
Ja, jeg innrømmer det. Jeg har brukt pose sjokoladepudding jeg også. Noe jeg ikke skjønner da det er flaut enkelt å lage dette selv, minst like enkelt som den man rører ut fra pose. Så er det smaken da, i denne er det masse skikkelig sjokolade, du kan jo tenke selv hvor himmelsk den smaker da!!
For 15 små porsjonsglass med sjokoladepudding brukte jeg:
8 dl h-melk
4 dl fløte
60 gram maizena
50 gram sukker
300 gram sjokolade (her brukte jeg melkesjokolade, men lag den gjerne med mørk sjokolade om du liker det)
Hakk sjokoladen.
Rør maizena og sukker ut i en dl melk i ei gryte, rør inn resten av væsken.
Tilsett den hakkede sjokoladen og gi det så vidt et lite oppkok mens du rører hele tiden.
Sil den gjerne for å være sikker på at det ikke er klumper i.
Ha raskt ca 100 gram sjokoladepudding i hvert glass, avkjøl.
Sett i kjøleskap når den har romtemperatur.
La sjokoladepuddingen stå i kjøleskap minst to timer før servering.
Server med hjemmelaget vaniljesaus og gjerne litt friske bær.
Lykke til!!
2 Comments
Chanett
Kan du legge ut oppskrift av makronene du lagde i dåpen til William? Ser så yummi ut!
elin rusnes kvingedal
Skal legge ut et innlegg om hele kakebordet til helgen:) Oppskriftene på makronene ligger ute allerede http://www.kjoekkenmagi.no/franske-makroner-med-lemoncurd/ og http://www.kjoekkenmagi.no/franske-makroner-med-havsaltkaramell-og-sjokoladekrem/