Sjokolade cupcakes
Skjønne Anna som står bak bloggen mammatilmichelle spurte om jeg kunne hjelpe henne med kakebordet til Michelle sin fire års feiring. Temaet ble selvsagt Frozen. Her er oppskriften på cupcakesene jeg lagde. Dette er cupcakes for sjokoladeelskeren med hvit sjokoladekrem til topping. Selve hovedkaken kommer det et innlegg om snart.
Dette er cupcakes for sjokoladeelskeren med hvit sjokoladekrem til topping.
De kan enkelt lages glutenfrie om du ønsker det.
For 18-24 cupcakes i vanlig størrelse, eller 40-48 mini cupcakes trenger du
3 egg
1 1/2 dl sukker
1 dl melk (jeg bruker H-melk)
4 dl hvetemel, eller Toro fin kakemix om de skal være glutenfrie
1 ss kakao
1 1/2 ts bakepulver
Frøene fra en vaniljestang
150 gram smør (smeltet)
100 gram hakket sjokolade
Sett ovnen på 180 grader.
Pass på at ingrediensene er romtemperert. Smelt smøret.
Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett melk. Sikt inn mel, bakepulver, kakao og frøene fra en vaniljestang.
Rør inn det smeltede, avkjølte smøret.
Til slutt tilsettes den hakkede sjokoladen.
Sett muffinsformer i muffinsbrett og fordel røren i formene, ca 2/3 fulle.
Muffins/cupcakes i «vanlig» størrelse stekes i 18-20 minutter, små muffins stekes 10-12 minutter.
Når de er avkjølt kan du lage toppingen. Jeg brukte halv oppskrift av hvit sjokoladekrem og tilsatte litt titandioxid, samt blå pastafarge/gelefarge. Lykke til!