• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Sennepsmarinerte nakkekoteletter

On 11. juni 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Ovnsretter er herlig synes jeg. Brun kjøtt og kutt opp grønnsaker så gjør ovnen resten. Greit å lage ferdig kvelden før og bare varme det opp til middag dagen etter.

I dag kan jeg friste med sennepsmarinerte nakkekoteletter med ovnsbakte poteter og grønnsaker, for ikke å glemme en god saus.

Jeg beregner 1 1/2 kotelett per person -voksen/ungdom. Alt blir spist opp her i huset da jentene liker denne retten utrolig godt.

For middag til fire voksne bruker jeg

Koteletter:
6 nakkekoteletter
3 hvitløksfedd
1-2ss grov sennep

Grønnsaker:
1 purre
1/2 fennikel
3 løk
2-3 gulrøtter
3 fedd hvitløk
25 gram smør

Poteter som tilbehør:
6 poteter
25 gram smør
2 hvitløksfedd
Urtesalt og pepper

Saus
1 ss smør
2 ss maizena
Kraften fra steking
Kraften fra ovnsforma
3-4 dråper tabasco
1 ts soyasaus
evt 1/4 ts salt
1/4 ts pepper
1/2 dl fløte, kan byttes ut med melk

Sett stekeovnen på 200 grader.

Tørk godt av kotelettene, gni dem inn med knuste hvitløksfedd på begge sider.
Fordel sennepen over kotelettene og gni dem godt inn med denne, kvern over pepper og urtesalt. La dem ligge i romtemperatur mens grønnsakene forberedes.

Skjær grønnskene i skiver og fordel dem i ei stor ildfast form sammen med smør.
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg dem i ei ildfast form sammen med smør, hvitløk og krydder. Dekk med folie, trykk folien godt ned så det ikke kommer luft til.

Ha litt smør i ei stekepanne og brun kotelettene på middels varme 3 minutt på hver side. I to omganger (tre koteletter om gangen). Legg dem over grønnsakene, kok ut stekepanna med 1 dl vann mellom hver omgang for å få stekekraft til sausen, sil av kraften.

Sett forma med koteletter og grønnsaker i ovnen, la stå en time. Sett inn potetene og la kotelettene stå 30 minutter til. Når kotelettene er ferdige må de hvile, legg dem over på et fat, sil av kraften som er igjen i formen, denne skal også brukes til saus. Ha grønnsakene tilbake i formen, legg over kotelettene igjen. La potetene stå i ovnen, skru opp temperaturen til 250 grader.
Kotelettene og grønnsakene settes inn igjen i ovnen siste 3-4 minutter før servering.

Saus:
Ha smør i ei gryte, brun dette på middels varme og tilsett 2 ss maizena. Rør det godt sammen og tilsett kraft, spe ent med litt vann. Smak til med soyasaus (Kikkoman har glutenfri soyasaus), tabasco, salt, pepper og fløte eller melk. Tilsett evt noen dråper sukkerkulør for mer farge. Lykke til!!

Tags: Glutenfritt, koteletter, middag, ovnsretter, sauser

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022