• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Sashimisalat med ponzusaus

On 13. juli 2018 by Elin Rusnes Kvingedal

Hvem får ikke vann i munnen av en nydelig og enkel sashimisalat? Jeg elsker det, sammen med sterk og syrlig ponzusaus er det himmelriket.
Jeg spiste dette som en lett middag etter en travel dag på jobb, men den kan like godt serveres som lunsj eller forrett.

Dersom du velger å bruke tørkede bønner i salaten, husk å bløtlegge disse på forhånd, etter anvisning på pakken.

Skal salaten være glutenfri, husk glutenfri soyasaus, samt vær nøye med hygiene så det ikke kommer spor av gluten i salaten.

Når det gjelder laksen er det helt trygt å bruke fisk som Salma-, Lofoten- og Frøyalaks. Brukes annen laks, skal den fryses i 24 timer for å fjerne evt farlige parasitter.

Lett middag eller god lunsj for fire (evt forrett for 8):
Ponzusaus:
1/2 dl soyasaus
1 ss riseddik
1/2 ts honning
1/2-1 chili
1/2 ts revet ingefær
1 ss hakket koriander
1 ts ristede sesamfrø
Saft fra en lime

Sashimisalat:
1 1/2 dl bønner, jeg brukte edamamebønner og små hvite bønner
100 gram blandet salat, gjerne babyleaf, men ta det du har
4 stilker vårløk
4 reddik
8 sukkererter
1 mango
1 avocado
1 liten neve spirer
2-300 gram laks

Start med ponzusausen. Finhakk chili, finhakk koriander og riv ingefær.
Bland sammen soyasaus, riseddik, honning og saft fra en lime, tilsett chili, koriander og ingefær, rør sammen og sett tilside. Denne kan oppbevares i kjøleskap et par dager.

Så er det tid for salaten.
Tilbered bønner etter anvisning.
Kutt vårløk, sukkererter og reddik i passende biter, de må ikke være for små da det vil bli vanskelig å spise med pinner.
Del mangoen, gjerne med en mangokutter. Skrell den og del i passende biter.
Del avocado i to, fjern steinen og skallet. Del avocado i passende biter og ha litt sitronsaft over.
Bland sammen alle ingrediensene.
Dander på tallerkener med salat.
Skjær laksen i tynne sneier og ha over salaten, legg over litt spirer og evt litt chili. Server straks, drypp gjerne litt ponzusaus over ved servering og bruk resten av sausen som dipp.
Lykke til!!

Tags: fisk, foreningsmat, Glutenfritt, laks, salat, sashimi, sunt og raskt, sushi

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022