Salte brente mandler med kanel -adventskalender luke 14
Helt på tampen kommer dagens advendskalender. Salte brente mandler med kanel. Jeg husker så godt da min mor lagde brente mandler, alltid en stor porsjon. Hun kom alltid med sleiva som var full av knekk til meg da hun var ferdig, det var et av adventstidens høydepunkt for meg.
Her er min versjon av brente mandler, tilsatt havsalt og kanel. Disse må gjemmes godt så de ikke forsvinner før jul. Lag gjerne dobbel porsjon som meg når du først er i gang.
For en porsjon salte brente mandler brukte jeg:
250 gram mandler
150 gramm sukker
1/2 dl vann
1 knapp ss smør
1 ts maldonsalt
1/2 ts kanel
Rist gjerne mandlene i ovn ved 200 grader i 10 minutter først.
Kok opp vann og sukker, skru ned varmen til middels og la det småkoke et par minutter, til sukkeret har løst seg opp. Rør innimellom.
Ha over mandlene, nå skal det røres hele tiden.
La det simre over middels varme i ca 20 minutter under omrøring.
Etterhvert vil sukkeret krystaliseres rundt mandlene og alt vil virke litt håpløst. Ta dette helt med ro og fortsett å røre til sukkeret igjen smelter.
Dette tar 15-20 minutter, ikke skru opp varmen underveis.
Når sukkeret har smeltet har du over smør, salt og kanel, rør til smøret er smeltet og alt er blandet godt sammen. Smøret tilsettes så mandlene løsner lettere fra hverandre.
Hell over på bakepapir og la det avkjøles før mandlene knekkes fra hverandre.
Oppbevar i tett boks. Lykke til!!
One Comment
Pingback: