• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Rødbetehummus

On 14. juli 2018 by Elin Rusnes Kvingedal

Sunt, godt, vegansk og nydelig farge. Hummus kan brukes som tilbehør til grillmat, som dip eller som den er sammen med godt brød. Den gjør seg veldig godt på tapasbordet og er et perfekt alternativ om man «bare må ha noe» når kvelden røyner på. Selve hummusen er rask å lage, men man må planlegge litt med tanke på bløting og koking av kikerter, samt koking av rødbete.

Man kan med fordel koke masse kikerter, disse kan fint fryses ned i porsjoner når de er kokt, da kan man enkelt lage ny porsjon når man ønsker.

Selvsagt er det mulig å bruke hermetiske kikerter, men smaken når man bløtlegger og koker tørkede kikerter er så uendelig mye bedre. I tillegg skolder jeg dem (fjerner skallet etter de er kokt), da blir konsistensen uslåelig.

For en porsjon rødbetehummus brukte jeg:
150 gram kokte kikerter + litt ekstra til topping (ca 100 gram tørkede)
100 gram kokt og skrelt rødbete
3-4 ss av kokevannet til kikertene
1 fedd bakt hvitløk
1/2 ts natron
1 ss malt spisskummen
1/2 ss paprikapulver
1/4-1/2 ts salt
2 ss presset sitronsaft
1 ts tahini, denne kan man fint lage selv
Litt god olivenolje
Litt hakket, fersk koriander til topping
Litt ristede sesamfrø til topping

Legg kikertene i en arbeidsbolle og ha over godt med kaldt vann, samt 1/4 ts natron, dekk til og la det stå et døgn.

Kok rødbete, med skallet på. Dette tar 1-2 timer alt etter størrelsen.
Sil av bløtevannet til kikertene og skyll kikertene godt i kaldt vann, ha i en gryte og ha over vann til et pr cm over kikertene, ha i 1/4 ts natron og kok opp.
Det skummer litt og kan fort koke over på grunn av natron, så det er greit å ha en stor gryte. La koke i 20-25 minutter, kjenn på kikertene, når de lett kan knuses mellom to fingre er de ferdige.
Sett gryten til side og tilsett 1/4 ts salt, la stå 15 minutter før vannet siles av.
Husk å ta vare på noe av kokevannet da dette skal brukes i hummusen.
Popp gjerne kikertene ut av skallet, dette gir utrolig god konsistens til hummusen. Det tok meg ca 20 minutter på 200 gram kokte kikerter.
Bak et fedd hvitløk på 150 grader varmluft i 10-15 minutter.

Sånn, nå er den tidkrevende delen over, da er det tid for å lage hummusen.
Skjær rødbeten i mindre biter. Ha alle ingrediensene i en multihakker, eller bolle til stavmixer, men tilsett bare to ss av kokevannet i første omgang.
Kjør det hele sammen og spe med mer kokevann til du har ønsket konsistens, rør inn litt god olivenolje.
Ha hummusen over i en skål, dryss over sesamfrø, koriander og de ekstra kikertene.
Server gjerne sammen med hjemmebakt rugbrød, nyt! Lykke til!!

Tags: beter, foreningsmat, rødbete, tapas, vegansk, vegetar

2 kommentarer

  • Ida Maries mat 22. juli 2018 kl. 17:41 - Svar

    Denne skal jeg prøve å lage 🙂 Du er flink! 🙂

    • Elin Rusnes Kvingedal 24. juli 2018 kl. 12:24 - Svar

      Tusen takk Ida Marie 🙂 Håper du liker den 🙂

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022