Roastbiff -adventskalender luke 4
Det er allerede andre søndag i advent og jeg har laget roastbiff etter ønske fra en fantastisk kollega. Dersom du har et steketermometer er det utrolig enkelt å lage roastbiff. Denne er tradisjonell med milde smaker og passer veldig godt sammen med chutneyen som var bak gårsdagens luke.
Lag gjerne flere når du først er i gang.
Til en roastbiff brukte jeg:
1 kg mørbradbiff
1 hvitløksfedd
Godt med salt og pepper
1 ts dijonsennep -kan sløyfes
Bommulstråd/hyssing -matsikker
Litt olje eller klaret smør til steiking
Sett ovnen på 120 grader over -og undervarme.
Tørk mørbradbiffen godt, skjær av eventuelle seige sener og surr den opp med bommulstråd.
Knus hvitløksfeddet og gni det over kjøttet, gni så inn salt, pepper og sennep.
Brun så kjøttet raskt over sterk varme rundt det hele.
Stikk steketermometer inn i den tykkeste delen og still det inn på 58 grader.
Sett i ovnen og stek ved 120 grader i 1-2 timer til det har nådd 58 grader, da er kjøttet rosa. Om du ønsker det gjennomstekt, la det stå til det når 65 grader.
Kjøttet må hvile minst 30 minutter før det skjæres i.
Skjær gjerne opp hele kjøttstykket i tynne sneier og frys ned i porsjoner.
Passer veldig godt til løkchutney med eple og paprika. Lykke til!!