Ramsløkpesto
Ramsløksesongen er i gang for fullt, har vært ute å plukket noen ganger allerede, og er på vei ut igjen nå. Pesto av ramsløk er kjempegodt og er svært anvendelig.
Pass på å skylle og tørke ramsløkbladene godt. Vær også sikker på at det er ramsløk du har plukket, det kan forveksles med liljekonvall, men lukten skiller dem, lukter det løk/hvitløk er det ramsløk.
Antall porsjoner: 4 små glass
Ingredienser:
- 100 gram ramsløk
- 100 gram cashewnøtter
- 50 gram parmesan
- 1 1/2-2 dl olivenolje, gjerne med litt raps
- Saften fra 1/2 sitron
- Litt salt
Fremgangsmåte:
Skyll og tørk ramsløken godt.
Ha ramsløk i foodprosessor, kjør den raskt sammen og tilsett så nøtter og parmesan.
Kjør det hele godt sammen mens du sper med olje, smak til med sitron og salt. Kanskje du vil ha i mer olje enn meg, tilsett så du får ønsket konsistens.
Steriliser glass ved å ha dem i kokende vann i 15 minutter, la glassene avkjøles noe før du har over pestoen. Ha over 1/2 cm olivenolje, sett på lok og oppbevar i kjøleskap.
Har dessverre ikke sjekket holdbarheten da det blir spist opp ganske raskt hos oss, men når den has på steriliserte glass med godt med olivenolje på toppen, skal den uåpnet være holdbar opp mot ett år i kjøleskap. Her må man bare lukte og se om den ser bra ut. Kan også fryses ned.