• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Pulled pork ala gordon Ramsay

On 1. juni 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Pulled pork er herlig mat som krever minimalt med arbeid, Den skal stå lenge i ovn, men selve forberedelsene går veldig raskt.

Jeg fant en oppskrift på nett fra Gordon Ramsay. Egentlig skal man bruke svinenakke til dette, jeg kjøpte en billig svinestek og det gikk kjempe fint.

Man kan bruke dette sammen med mye forskjellig tilbehør. Jeg brukte det i quesadilla.

Dersom du har en SousVide er denne utmerket å tilberede kjøttet i, hvis ikke går det fint med stekeovn også. Her kommer fremgangsmåten jeg brukte, SousVide.

Marinade
2 hvitløksfedd
8 ss ketchup
4 ss hvitvinseddik
2 ss paprikapulver
2 ss brunt sukker
2 ss worchestersaus
2 ss dijonsennep
Salt og pepper

Kjøtt
ca 1 1/2 kg svinesteik

Finhakk hvitløk og bland alle ingrediensene sammen i en arbeidsbolle. Ha kjøttet i vakumpose og hell over sausen. Forsegle posen, putt den i vannbad i SousVide. Sett temperaturen på 80 grader og la kjøttet stå i 20-24 timer (jeg hadde det i 24 timer.

Dersom du bruker stekeovn skal kjøttet ligge i ildfast form med lokk, 140 grader i 6-8 timer. Men kjøttet må først ligge i marinaden over natta i kjøleskap, så tidsforbruken blir omtrent den samme.

Når kjøttet er ferdig tas det ut, la det hvile i posen/ildfaste formen i 10 minutter, ta kjøttet forsiktig ut, behold all kraften, den skal brukes. Ha kraften i ei gryte, skum av fettet og la kraften koke/redusere 15-20 minutter uten lokk.

Mens sausen koker, fjern evt fett fra svinesteiken, og bruk to gafler til forsiktig dra kjøttet fra hverandre. Ha det i en bolle og hell over sausen.

Det kan spises med en gang. Server gjerne i quesadilla. Lykke til.

Tags: Kjøtt

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022