Potetvafler med ramsløk og spinat
Vafler kan lages på så mange måter, man kan ha vafler i ulike varianter som både frokost, lunsj, middag og dessert. Det er bare fantasien som setter grenser.
Prøv disse nydelige potet- ramsløk og spinat vaflene, du vil ikke angre. Kan serveres med mye ulikt tilbehør. Jeg har laget crispy, fritert kylling, sautert østerssopp med spinat, syltet rødløk, ramsløkmajo og reddikspirer. Det ble rene festmåltidet. Du kan og ta det helt ned og fylle i med spekeskinke, røkt laks eller eggerøre. Bruk det du liker og har tilgjengelig som tilbehør, ingen vitts å stresse på butikken om du har et par egg eller en pakke skinke liggende.
NB! Får du ikke tak i ramsløk, bruk kun spinat eller lag vaflene uten.
Antall porsjoner: 10-12 vafler
Ingredienser:
- 500 gram poteter
- 3 mellomstore egg
- 100 gram hvetemel
- 3 dl creme fraiche (ett beger)
- 1 ts bakepulver
- 50 gram smør
- 1/2-1 dl melk (jeg bruker H-melk)
- 1 ss sukker
- 1/2 ts salt
- 40 gram ramsløk
- 20 gram spinat
Fremgangsmåte:
Start med å finne frem og måle opp alle ingrediensene.
Skrell poteter og kok møre, hell av kokevannet og la dem dampe av seg et par minutter.
Sett på en ny kjele med vann og kok opp, ha over spinat og ramsløk og la koke ett minutt, sil av og klem ut så mye vann du klarer.
Ha den forvellede spinaten og ramsløken i blender eller lignende sammen med to ss creme fraice og kjør sammen.
Mos potetene med potetmoser og ha i en bolle, når de er avkjølt til romtemperatur, rør inn smeltet smør og creme fraiche, samt ramsløkblandingen.
Vend inn eggene.
Sikt inn hvetemel og bakepulver, tilsett salt og sukker.
Vend det hele sammen, tilsett melk til ønsket konsistens. Ikke rør for mye, da kan vaflene bli seige.
La røren hvile i 30 minutter.
Stek som vanlige vafler i vaffeljern, de skal være fint gylne.
Vaflene holder godt en dag eller to pakket godt inn og oppbevart i kjøleskap.
Nyt med godt tilbehør!!