Potetsalat med reddik og vårløk
Det går mer og mer mot sommer og grillsesongen er i gang for mange. Et av tilbehørene jeg pleier å lage er potetsalat, her med reddik og vårløk.
Til en porsjon potetsalat (for ca fem personer) brukte jeg:
5 poteter
2 egg
3 vårløk
1 pakke reddik (ca 10 små reddiker)
1/2 rødløk
2 dl majones
2 dl kremfløte
Kok potetene møre og la dem dampe av seg.kok eggene, jeg liker dem best «smilende» (koker middels store egg i 7 minutter). Skjær poteter og egg i biter. Skjær reddik og vårløk i skiver. Finhakk rødløk, skyll den hakkede løken i kaldt vann, det får bort noe av råsmaken.
Bland alt sammen i ei arbeidsbolle.
Lag majones (beskrivelse for det finner du her), og pisk kremfløten, den må ikke piskes for mye, skal være litt myk. Bland forsiktig majones og pisket kremfløte sammen og vend det inn i grønnsakene. Smak til med salt og pepper. Klar for servering. Lykke til!!