Potetsalat med dijonsennep og eple
Jeg liker å variere potetsalaten så jeg ikke blir lei. En variant kan smake supert en dag, mens neste gang vil jeg ha den mer syrlig eller med andre ingredienser. Jeg laget en versjon med eple, dijonsennep og creme fraiche, synes selv den ble veldig god. Godkjent ble den også av de andre i huset.
Til en liten porsjon brukte jeg
3 mellomstore poteter
1/2 eple
1 ss presset sitron
4 reddik
2 vårløk
1/2 ss dijonsennep
4 ss creme fraiche
4 ss hvitløksmajones
Evt litt salt og/eller sukker
Skrell potetene og kok dem møre. Avkjøl og skjær de opp i terninger, ha over i en arbeidsbolle. Eplet kan du skrelle om skallet er seigt, men det er ikke nødvendig. Skjær opp eple, press over sitron (for å bevare fargen) og ha det over med potetene. Hakk vårløk og reddik og ha i arbeidsbollen. Tilsett creme fraiche, majones og dijonsennep. Smak til med salt og/eller sukker. Lykke til.