Potetkaker
Potetkaker laget med mandelpoteter dyrket av min herlige svigerinne.
Bedre kan det vel ikke bli? Myke, herlige potetkaker som kan spises både som dessert, forrett eller som en del av et koldtbor/tapasbord. Passer bra alle årstider, sommer som vinter.
Til 16 potetkaker trenger du:
650 gram kokte mandelpoteter eller annen melen potet
50 gram fin sammalt hvete
50 gram siktet hvete
50 gram melk
50-100 gram siktet hvete til utbaking
Jeg brukte potetrester fra gårsdagens middag.
Mos potetene med en potetmoser, rør inn melet og melken.
Kna sammen til en deig som holder sammen, den skal ikke være for løs, men heller ikke for fast.
Rull til ei pølse og del i 16 emner.
Dekk med plast og rull ut et emne om gangen på godt melet bakebord.
Stek i panne over middels varme på begge sider.
Legg de stekte potetkakene under et klede. Avkjøl helt og pakk i plast.
Server med smør, kanel og sukker som dessert eller med kremost, salat og røykelaks eller hjemmelaget sylte Nyt!
Lykke til!!