Potetburger
En av favorittene til vegetarianeren i huset er disse potetburgerene. Hun spiser disse i burgerbrød med ost og salat, kan også spise de sammen med en god potetsalat. For oss som er kjøttetere er det også et godt tilbehør til grillmaten.
Her er oppskriften jeg bruker til 8-10 burgere
6 mellomstore poteter
2 fedd hvitløk
3 små sjalottløk eller 1/2 rødløk
3 egg
3 ss potetmel
En god neve revet parmesan
Salt
Pepper
Smør eller olje til steking
Kok potetene møre, tøm av vannet og la dem dampe av (skru av varmen).
Mens potetene koker, finhakk hvitløk og sjalottløk, fres dette i ei panne med litt smør eller olje til løken er blank og myk.
Mos så potetene med en potetmoser. Tilsett løken og ha i et egg om gangen, rør inn potetmel og parmesan, smak til med salt og pepper.
Form burgere og stek i godt med smør eller olje, på middels varme, noen minutter på hver side. De skal være gylne utenpå og myke inni.
Server dem gjerne med hjemmelaget burgerbrød, avocado og frisk salat. Lykke til.