Pasta
Om du har en time til overs og vil prøve deg på hjemmelaget pasta anbefaler jeg å hoppe i det og lage. Det er noe helt annet å lage pastaen selv, den er helt fersk om du vet akkurat hva den inneholder. Det er kun fire ingredienser. En pastadeig består av egg, mel, salt og olje. Salt og olje kan droppes.
Antall porsjoner: 4
Ingredienser:
- 250-300 gram tipo 0
- 3 eggeplommer
- 2 hele egg
- En klype salt
- En ss olivenolje
Fremgangsmåte:
Du kan bruke kjøkkenmaskin, men jeg føler jeg har mer kontroll når jeg lager pasta på kjøkkenbenken, så det er den fremgangsmåten jeg forklarer her.
Sikt melet og ha på kjøkkenbenken, start med 200-250 gram mel.
Lag en grop, se bilder og ha over eggeplommer og hele egg, salt og olje.
Start i midten og bland sammen med gaffel.
Fortsett med hendene og spe med mer mel underveis.
Deigen skal knas ca fem minutter for hånd, til den er myk og smidig.
Pakk i plast og legg i kjøleskap 30 minutter.
Det er en fordel med pastamaskin for å rulle deigen tynn nok.
Ha den avkjølte deigen ut på benken og form den til et rektangel.
Ha over litt mel og kjør den gjennom pastamaskinen på trinn 1.
Jeg liker å brette deigen et par ganger og kjøre den på trinn 1 før jeg fortsetter.
Om deigen henger litt igjen, ga over litt mel.
Kjør gjennom trin 2, 3, 4 og 5 alt etter hva den skal brukes til må du her vurdere hvor tynn du skal ha den.
For lasagneplater holder det med trinn 5 (av 9) på min maskin.
For ravioli trinn 6 og tagliatelle trinn 7.
Ha litt durumhvete over den ferdige pastaen, pakk godt inn i plast og oppbevar i kjøleskap.
Den er holdbar et par dager.
Oppskrift på ravioli kommer.
Lykke til!!