• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Påskemakroner

On 3. april 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_3532
Makroner er flotte i seg selv, men det er ingen problem å pynte dem litt.
Her har jeg laget noen søte, enkle påskemakroner som påskeharer og påskekyllinger.
De ble godt mottatt av både barn og voksne.

Du kan fylle dem med det du ønsker, men her har jeg valgt trøffelkrem, havsaltkaramell og peanøtt. Jeg har også prøvd med trøffelkrem og kvikklunsj, la da en liten bit kvikklunsj midt i makronen, og tilsatte litt presset appelsin, her kan man også bruke appelsinlikør) i trøffelkremem, noen makroner fikk også denne trøffelkremen med appelsin og appelsincurd.

Det er viktig å følge oppskriften nøye når man baker makroner, her skal man være pinlig nøyaktig på vekt, samt konsistensen på røren. Jeg pleier sjelden å følge en oppskrift, men her veier jeg opp alt nøyaktig. Oppskriften er hentet fra godt.no, Pascals makroner.

Røren kan selvfølgelig halvveres, men det er ikke nødvendig da de holder en ukes tid og er veldig kjekke å ha med som vertinnegave, på jobb eller bare som en oppmerksomhet til noen du er glad i. De er også glutenfrie.

Start med appelsincurd.
Appelsincurd ala kjøkkenmagi:
3 store eggeplommer
1 dl presset appelsinsaft
1/2 dl sukker
Cest fra 1 appelsin
150 gram kaldt smør i terninger

Bruk helst økologiske appelsiner, vask dem godt.
Riv skallet fra en appelsin, press 1-2appelsiner og sil saften, du skal ha 1 dl appelsinsaft.
Ha eggeplommer, sukker appelsincest og appelsinsaft i ei gryte.
Varm det hele sakte opp på lav til middels varme.
Det må ikke koke, jeg brukte termometer og passet på at den holdt seg på rundt 80 grader.
Når du kan ha litt på en skje og dra fingeren over uten at det hele renner er den ferdig.
Ta så kjelen av varmen og tilsett kaldt smør i terninger.
Rør det godt inn. Sil så appelsincurden over i ei skål eller ildfast form, dekk med folie og sett kjølig noen timer.
Denne holder en uke og to i tett glass i kjøleskapet. Lykke til!!

Jeg valgte å delle oppskriften til makroner i to og farge en del rosaog en gul.

Til ca 60-70 makroner trenger du:
280 gram siktet mandelmel
370 gram siktet melis
230 gram eggehvite
125 gram sukker
Eventuelt litt konditorfarge, her må det brukes pasta/gele farger.

Mandelmelet kan kjøpes i helsekostbutikker eller i butikker som selger kakeutstyr. Du kan også skolde og male mandler selv. Sikt mandelmelet to ganger, det skal være 280 ferdig SIKTET mandelmel. Sikt så melis. Deretter siktes mandelmel og melis sammen. Sett til side. I en annen bolle måler du opp eggehviter, pass på å ikke få noe eggeplomme med her. Pisk eggehvitene på middels hastighet i kjøkkenmaskin til de skummer, tilsett sukkeret gradvis og rør til du har en seig, stiv marengs, den må ikke overpiskes, den kan bli for «tørr». Tilsett så farge.
IMG_2532

Nå skal marengs og mandelblandingen røres sammen, først forsiktig, så kraftigere. Rør til den er flytende nok til at den «faller sammen». Røren skal være blank og glinsende. Rører du for lenge kan den bli for flytende, rører du for lite kan den bli for kompakt. Jeg trengte et par forsøk på å finne ut når røren er perfekt. Ikke gi opp, de blir uansett gode.
IMG_2533
IMG_2534
IMG_2537

Ha røren i en sprøytepose og sprøyt ut små sirkler på bakepapirkledd stekeplate eller makronmatte. Når du har sprøytet ut makronene må brettet dunkes mot benken så luftboblene går ut og makronene får jevn overflate. La de nå stå i romtemperatut og tørke i minimum 30 minutter, du skal kunne ta forsiktig på overflaten og kjenne at det har dannet seg en hinne utenpå.
IMG_2539 IMG_2572

Stek dem så på 160-170 grader i 12-15 miutter, de skal være glatte og jevne i overflaten og ha «føtter». Avkjøl dem helt før du tar dem av bakebrettet.

Lag så ører og snute til påskeharene samt nebb og hanekam til kyllingene. Dette lagde jeg i marsipan.
IMG_3518

Ha fyll på en makronhalvdel og legg en oppå.
De gule makronene kan fylles og settes sammen to og to med det samme.
Med de rosa legges ørene på før den andre makronhalvdelen legges over, se bildene.
IMG_3522
IMG_3525
IMG_3526

Smelt litt sjokolade, ha den i en sprøytepose og klipp et lite hull, tegn på øyer med sjokoladen, fest snute, nebb og hanekam med litt sjokolade. Vips så har du flotte, dekorative påskemakroner.

Legg dem i en tett boks, oppbevares i kjøleskap, de er best dagen etter de er laget. Lykke til! IMG_3549 IMG_3548 IMG_3532

Tags: kakedekorering, makroner, påske

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022