• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Ovnsbakte kyllinglår med rotgrønnsaker

On 13. mars 2017 by Elin Rusnes Kvingedal

Det er fantastisk å lage ovnsretter, hakke, krydre og sett i ovnen. Maten lager seg selv og jeg kan sette meg med beina høyt og ikke gjøre noe -eller jeg kan rydde huset eller gå en tur. Maten står på bordet innen halvannen time etter jeg har satt på ovnen og jeg trenger bare å jobbe 15 minutter med hakking av grønnsakene.

Her kan man lage mer eller mindre alt etter hvor storspiste man er.

Dette var nok til fire litt små porsjoner, spe gjerne på med et ekstra kyllinglår.

Til middag for fire brukte jeg:
2-3 kyllinglår
1 gulrot
2-3 poteter
1 persillerot
1/4 purre
1 rødbete
1 gulbete
1 hvitbete
1 rødløk
Evt litt hvitløk
2 ss smør
Salt, pepper og urtekrydder

Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme.
Del kyllinglårene i to ved leddet så du får et stykke kyllingklubbe og et stykke lårfilet -se bildet.

Rens og skrell alle grønnsakene.
Hakk grønnsakene i små terninger.
Vent med rødbeten til slutt, når den skal kuttes er det lurt å ha på hansker, skyll den opphakkede rødbeten i et dørslag, dette hjelper så ikke fargen smitter over på de andre grønnsakene.
Ha alle grønnsakene i ei ildfast form sammen med smør og krydder.
Krydre kyllingen og ha over grønnsakene.
Stek ved 180 grader i 50-60 minutter, snu gjerne kyllingen en gang underveis.
La formen stå 15 minutter etter det er stekt så kyllingen får hvile, server gjerne med godt brød og aioli.
Lykke til!!

Tags: foreningsmat, kylling, middag, ovnsretter

1 kommentar

  • Bjarte Kvingedal 1. mars 2019 kl. 13:27 - Svar

    Dette var godt

Legg igjen en kommentar til Bjarte Kvingedal Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022