Oppskrifter

Marokkansk inspirerte kyllingklubber med couscoussalat

Det går mot vår, men fremdeles regner og blåser det godt her i Sandnes.
Ovnsretter er alltid godt når vi har slikt vær. Jeg ville lage kyllingklubbene annerledes enn vi pleier hos oss, og kom frem til at jeg ville servere dem med couscous salat. Fant da ut at jeg skulle lage en Marokkansk inspirert rett.

Antall porsjoner: 5

Ingredienser:

  • 2 kg kyllingklubber
  • 1 paprika
  • 1 rødløk
  • 1 purre
  • 1/2 squash
  • 10-15 cherrytomater
  • Saften fra 1/2 lime
  • Frisk koriander til pynt

Marinade:

  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss chiliolje
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 ss paprikapulver
  • 1/2 ss spisskummen
  • 1 ss tørket koriander
  • 1/2 ss kanel
  • 1/4 ss akasie honning
  • 1 klype salt

Couscous salat:

  • 250 gram couscous
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 agurk
  • 10-15 cherrytomater
  • 1 purre
  • Saften fra 1/2 lime
  • Frisk koriander til pynt

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader over og undervarme.
Dersom du liker mye smak anbefaler jeg at du dobler oppskriften på marinade.
Start med å lage marinaden. Gni så kyllingklubbene inn med denne og la de stå å marinere minst 30 minutter.

Mens kyllingen marinerer kan du forberede grønnsakene, vask og rens alle grønnsakene og skjær i biter, skjær i den størrelsen du liker best.

Bland grønnsakene, utenom tomatene sammen med de marinerte kyllingklubbene i en ildfast form, sett i ovnen og stek i 20 minutter, ta det hele ut av ovnen og vend godt på det, tilsett tomater og sett tilbake i ovnen, stek i ytterligere 20-30 minutter -til kyllingen slipper beinet, ikke la den stå for lenge, da blir kyllingen tørr.

Når det er ferdig, press over saften fra 1/2 lime, dekk med aluminiumsfolie og la det hvile mens couscoussalaten lages.

Kok couscous etter anvisning på pakken, men ha spisskummen og paprikapulver i kokevannet.
Skjær agurk og purre i små biter, og del tomatene i båter. Når couscousen er ferdig blandes grønnsakene inn, press over saften fra 1/2 lime og smak til med salt.

Ha frisk koriander over både couscoussalat og kyllingklubbene, server rykende varmt.
Lykke til!!


Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *