Jeg fikk en utfordring om å bake ei marsipankake med mandelbunn og sukkerbunn fylt med multekrem. Denne kaken skulle verken inneholde egg eller melk.
Etter litt saumfaring på nett etter oppskrifter, prøving og feiling av egne ideer, ble det kake. Her er oppskriften på mandelbunn.
Til en 25-26 cm kakeform brukte jeg: 250 gram mandler 150 gram melis 2 ss egg erstatning (Orgran no egg brukte jeg) 3/4 dl eplejuice
Sett ovnen på 160 grader over og undervarme. Bland mandler og melis i en foodprocessor el og kjør til mandlene er ganske finmalt. Ha i egg erstatningspulver og eplejuice. Bland det sammen. Kle en form med bakepapir og klem røren ut i formen. Stek kaken i 40-45 minutter. Avkjøl på rist.
Her er kaken klar til å stekes.
Du kan bruke mandelbunnen som den er, til ostekake, fromasjekake eller som jeg har gjort, som et lag i marsipankake. Her er det nederste laget mandelbunn, så er det to lag eggefri sukkerbunn. Oppskrift kommer. Fyllet er melkefri multekrem, brukte Menkomel/Condito whipping.
Elsker at oppskriften er uten EGG 🙂
Så kjekt å høre Tonje 🙂
Tror du jeg kan bruke jordbær som fyll
Hei Anne Synnøve. Det kan du. Er bare å prøve seg frem med ulike smaker og finne din favoritt.
Lykke til!!