• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Mandelbunn uten egg

On 13. mai 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Jeg fikk en utfordring om å bake ei marsipankake med mandelbunn og sukkerbunn fylt med multekrem. Denne kaken skulle verken inneholde egg eller melk.

Etter litt saumfaring på nett etter oppskrifter, prøving og feiling av egne ideer, ble det kake. Her er oppskriften på mandelbunn.

Til en 25-26 cm kakeform brukte jeg:
250 gram mandler
150 gram melis
2 ss egg erstatning (Orgran no egg brukte jeg)
3/4 dl eplejuice

Sett ovnen på 160 grader over og undervarme.
Bland mandler og melis i en foodprocessor el og kjør til mandlene er ganske finmalt. Ha i egg erstatningspulver og eplejuice. Bland det sammen. Kle en form med bakepapir og klem røren ut i formen. Stek kaken i 40-45 minutter. Avkjøl på rist.

Her er kaken klar til å stekes.

Du kan bruke mandelbunnen som den er, til ostekake, fromasjekake eller som jeg har gjort, som et lag i marsipankake. Her er det nederste laget mandelbunn, så er det to lag eggefri sukkerbunn. Oppskrift kommer. Fyllet er melkefri multekrem, brukte Menkomel/Condito whipping.

Ferdig resultat.
Lykke til!!

Dåp
Tags: frie kaker, Glutenfritt, kaker

5 kommentarer

  • Tonje 25. januar 2017 kl. 12:52 - Svar

    Elsker at oppskriften er uten EGG 🙂

    • Elin Rusnes Kvingedal 26. januar 2017 kl. 11:30 - Svar

      Så kjekt å høre Tonje 🙂

  • Anne Synnøve 7. februar 2018 kl. 12:26 - Svar

    Tror du jeg kan bruke jordbær som fyll

    • Elin Rusnes Kvingedal 9. april 2018 kl. 08:22 - Svar

      Hei Anne Synnøve. Det kan du. Er bare å prøve seg frem med ulike smaker og finne din favoritt.
      Lykke til!!

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022