• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Glutenfri bakst . Oppskrifter

Luftige glutenfrie fastelavnsboller

On 3. februar 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

Jubelen stod i taket da min niese fikk smake disse fastelavnsbollene.
Vi fant ut på impuls at vi skulle bake glutenfrie fastelavnsboller siden hun har cøliaki og det er fastelavn allerede på søndag.
Jeg bladde gjennom oppskriftene jeg tidligere har skrevet på glutenfrie boller og justerte litt på mengdeforholdene der det trengtes. Resultatet ble super luftige og kjempe gode boller.

dag tok jeg rester med på jobben, til jubel også der, alle likte dem kjempegodt, både cøliakere og ikke-cøliakere. Trikset tror jeg må være egg, fersk gjær og skikkelig meierismør i røra, tålmodighet og olje til utbaking.

Les gjerne innlegget jeg har skrevet om «hvordan bake glutenfritt» før du starter.

For 18 boller trenger du:
1 pakke Semper white mix (500 gram)
90 gram jyttemel
5 dl h-melk
1 ss fiberhusk
25 gram gjær (jeg bruker fersk søtgjær, den røde pakken)
1 ts salt
75 gram sukker
50 gram mykt smør
1 egg

Varm melken til 35 grader og rør inn fiberhusk. La det stå og svelle i 10 minutter.
Ha mel, sukker, salt og gjær i en bakebolle (jeg bruker kjøkkenmaskin).
Ikke la gjæren komme i kontakt med saltet da det kan hemme heveprosessen.
Tilsett egget og melkeblandingen og elt på middels hastighet i 5-10 minutter.
Tilsett smøret i terninger litt om gangen de siste minuttene og la det blandes helt inn.
Deigen skal være litt løs.

La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse (ca 45 minutter).

Sett ovnen på 225 grader over- og undervarme.
Når deigen er ferdig hevet, ha litt nøytral olje på bakebordet, og på hendene.
Hell den over på bakebordet og del i 18 emner.
Rull til boller ved hjelp av litt olje, dette for at den løse deigen ikke skal sette seg fast på bakebord og henner.
Sett bollene på bakepapirkledd stekebrett og dekk med plast.
La de etterheve til dobbel størrelse (30-45 minutter).
Pensle med sammenvispet egg når de er ferdig hevet.

Stek bollene på 225 grader i 8-12 minutter.

Server den med jordbærsyltetøy og 50/50 hjemmelaget vaniljekrem blandet med pisket kremfløte. Sikt over litt melis og nyt!

IMG_6421
IMG_6426
IMG_6430

Lykke til!!


Tags: boller, gjærbakst, Glutenfritt

4 kommentarer

  • Øivind Levinsen 6. februar 2016 kl. 18:17 - Svar

    225° eller 125°?

    • elin rusnes kvingedal 6. februar 2016 kl. 18:34 - Svar

      Jeg trodde jeg hadde redigert det, der tok jeg feil 😉 Det er 225 grader. Lykke til!!

  • Sylvi Tvedt 10. februar 2016 kl. 12:59 - Svar

    Hvordan er de å fryses. Det er ikke alt glutenfritt som egner seg til det?

    • elin rusnes kvingedal 11. februar 2016 kl. 18:29 - Svar

      Hei Sylvi.
      Dette var første gang jeg lagde de, men spurte niesen min som fikk noen med seg hjem.
      Hun hadde tint dem i ovnen på 100 grader, de ble like gode, men litt sprø på toppen. Så tin dem gjerne litt mer forsiktig 😉 Jeg gir en tilbakemelding igjen når jeg har prøvd selv 🙂 Lykke til!!

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022