Lavkarbo focaccia
Noe vi av og til lager her hjemme er lavkarbo focaccia. Denne blir man god og mett av, og det holder lenge. Den er og glutenfri.
Her har jeg servert den med kremet kyllingsalat. Oppskriften på brødet har jeg funnet på nett for noen år siden, men justert den litt så den passer meg bedre.
Antall porsjoner: 8 (en focaccia)
Ingredienser:
- 3 egg
- 75 gram kremost
- 1/2 dl fløte
- 110 gram finmalte solsikkekjerner
- 2 ts urtekrydder
- 1/4 ts salt
- 1/2 ss fiberhusk
- 1 strøken ts bakepulver
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 180 grader.
Bland sammen alle ingrediensene.
Kjør det hele glatt med en stavmixer.
Hell det over i ei lata langpanne (20×30 cm).
Stek i ca 20-30 minutter.
Riv over parmesan når brødet tas ut av ovnen, den vil smelte på brødet.
Du kan gjerne strø over litt havsalt og urtekrydder i tillegg.
Når brødet er avkjølt, del det i firkanter, det egner seg godt til frysing.
Jeg pleier ved servering å dele det i to på langs og fylle med salat, ost, skinke eller som jeg har gjort her, kremet kyllingsalat.
Lykke til!!
For flere matpakketips, se her:
http://www.kjoekkenmagi.no/?s=matpakke
For flere lunsjtips, se her:
http://www.kjoekkenmagi.no/?s=lunsj
2 Comments
Ann-Heidi
kan man bruke matfløte til denne?
elin rusnes kvingedal
Man kan det, men personlig bruker jeg aldri matfløte. Da blander jeg heller fløte og melk;)