Laksewraps med mangosalsa
Jeg kjente at jeg var litt lei «vanlige» fiskemiddager og bestemte meg for å lage en litt utradisjonell vri på den velkjente laksen. Valget falt på en herlig, smaksrik mangosalsa, guacamole og hjemmelagde grove hvetetortillas. Dette kan også være et alternativ til den velkjente fredagstacoen.
Antall porsjoner: 5
Ingredienser:
- 10 grove tortillalefser (gjerne lag dem selv, oppskrift her, dersom du vil lage dem glutenfrie finner du oppskrift på det her).
- 5-600 gram laksefilet (jeg kjøpte skinn og beinfri)
- 1 ss smør
- 1 ss olje
Mangosalsa:
1 moden mango
1/4 agurk
2 sjalottløk
15 små cherrytomater el.
1 fedd hvitløk
Litt fersk ingefær
En neve fersk koriander
Saften av 1/2 lime
Litt salt
Guacamole:
2 avocado
1 fedd hvitløk
Litt presset lime
2 ss rømme
Litt salt
Start med å lage mangosalsa.
Kutt alle grønnsakene i små biter, riv over hvitløk og ingefær.
Press over lime og bland det hele godt sammen.
Hakk en god neve frisk koriander og ha over.
Smak til med litt salt.
Lag så guacamole.
Finhakk hvitløk.
Mos avocadoen med en gaffel eller potetmoser.
Tilsett hvitløk og rømme, press over litt lime.
Lime tilsetter jeg mest for å beholde den fine fargen til avocadoen, den har lett for å bli brun. Det er også godt med syren limen gir i forhold til den fettrike avocadoen.
Smak til med litt salt.
Så er det laksen sin tur.
Skjær den i skiver og krydre med salt og pepper.
Varm 1 ss olje og 1 ss smør i stekepanna.
Stek laksen raskt på begge sider.
Server mens laksen enda er varm, lykke til!!
One Comment
Siri
Kjempegod fiskemiddag som falt i smak hos alle