• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Kyllingpai med chorizo og broccoli

On 27. juni 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_4212Pai er like godt sommer som vinter, hverdag som fest. Varier fyllet som du ønsker, server med ulike salater og nyt til middag, lunsj eller som en tapasrett. Det er perfekt å servere pai til en vennefest. Her har jeg fyllt den med kylling, chorizo, løk, broccoli og vårløk.

For en stor pai (ca 28 cm) brukte jeg:

Paibunn
3 dl hvetemel
2 dl grov sammalt hvetemel
1/2 ts salt
1 1/2 dl vann
1/2 dl rapsolje eller anen nøytral olje

Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Rør sammen alt det tørre, tilsett vann og olje. Kna sammen til en smidig deig. Spe eventuelt med mer mel eller vann for å få riktig konsistens. Deigen skal ikke være for kompakt, men heller ikke for klissete. Dekk til med plast og la deigen hvile i kjøleskap 15 minutter.
Rull den så ut på lett melet bakebord og ha den over i paiform. Trykk deigen godt inntil kantene, skjær bort overflødig deig og prikk med en gaffel. Ha i bakepapir eller aluminiumsfolie og tøm over tørkede erter, bønner, ris el. Forstek paibunnen i 15 minutter.

Mens bunnen forsteker kan du begynne på fyllet.

Paifyll
1 stor løk
1/4 broccoli
1 bunt vårløk
1 fedd hvitløk
2 kyllingfileter
200 gram chorizo
5-6 egg
1 beger creme fraiche
50 gram revet ost

Rens løk, vårløk og broccoli.
Skjær løken i skiver, vårløken i ringer og broccoli i passende buketter.
Finhakk hvitløk.
Skjær kylling og chorizo i biter

Surr løken over middels varme i ei stekepanne med litt olivenolje til løken er blank.
Tilsett broccoli og hvitløk og la det surre to-tre minutter.
Skru av varmen og rør inn vårløken.
Smak til med salt og pepper.
Brun kyllingen raskt.
Ha grønnsaker, kylling og chorizo over i den forstekte paibunnen.
Rør sammen egg med en klype salt, tilsett creme fraiche og rør det hele godt sammen.
Ha eggeblandingen over i paiformen.
Stek på 200 grader varmluft i 20 minutter, ha over ost og la den stå ytterligere 10 minutter.
Server med en frisk salat.

Lykke til!!IMG_4212

IMG_4209

Tags: foreningsmat, middag, pai

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022