Oppskrifter

Kyllingpai med chorizo og broccoli

Pai er like godt sommer som vinter, hverdag som fest. Varier fyllet som du ønsker, server med ulike salater og nyt til middag, lunsj eller som en tapasrett. Det er perfekt å servere pai til en vennefest. Her har jeg fyllt den med kylling, chorizo, løk, broccoli og vårløk.

Antall porsjoner: 5 (stor paiform 28 cm)

Ingredienser:

Paibunn:

  • 3 dl hvetemel
  • 2 dl grov sammalt hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1 1/2 dl vann
  • 1/2 dl rapsolje eller anen nøytral olje

Paifyll

  • 1 stor løk
  • 1/4 broccoli
  • 1 bunt vårløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 kyllingfileter
  • 200 gram chorizo
  • 5-6 egg
  • 1 beger creme fraiche
  • 50 gram revet ost

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Rør sammen alt det tørre, tilsett vann og olje. Kna sammen til en smidig deig.
Spe eventuelt med mer mel eller vann for å få riktig konsistens.
Deigen skal ikke være for kompakt, men heller ikke for klissete.
Dekk til med plast og la deigen hvile i kjøleskap 15 minutter.
Rull den så ut på lett melet bakebord og ha den over i paiform.
Trykk deigen godt inntil kantene, skjær bort overflødig deig og prikk med en gaffel.
Ha i bakepapir eller aluminiumsfolie og tøm over tørkede erter, bønner, ris el.
Forstek paibunnen i 15 minutter.

Mens bunnen forsteker kan du begynne på fyllet.

Rens løk, vårløk og broccoli.
Skjær løken i skiver, vårløken i ringer og broccoli i passende buketter.
Finhakk hvitløk.
Skjær kylling og chorizo i biter

Surr løken over middels varme i ei stekepanne med litt olivenolje til løken er blank.
Tilsett broccoli og hvitløk og la det surre to-tre minutter.
Skru av varmen og rør inn vårløken.
Smak til med salt og pepper.
Brun kyllingen raskt.
Ha grønnsaker, kylling og chorizo over i den forstekte paibunnen.
Rør sammen egg med en klype salt, tilsett creme fraiche og rør det hele godt sammen.
Ha eggeblandingen over i paiformen.
Stek på 200 grader varmluft i 20 minutter, ha over ost og la den stå ytterligere 10 minutter.
Server med en frisk salat.

Lykke til!!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *