Ovnsform med kyllingklubber og lårfileter, milde gode middelhavs smaker og nydelig bulgur. Dette er like godt til hverdags som til fest.
Hele retten kan forberedes dagen før og settes i ovn når du kommer hjem fra jobb. Den skal stå en times tid i ovnen. Oppskriften er enkel og barn ned i barneskolealder kan uten problem ordne dette på egenhånd.
Antall porsjoner: 4 voksne
Ingredienser: Kyllingen:
4 kyllinglår (delt i klubber og lårstykker)
1/2 ss fennikelfrø
1/2 ts chilipulver
1/2 ts røkt paprika
1 ss paprikapulver
1 ts havsalt
1/2 ts pepper
4 hvitløksfedd
Zest fra 1/2 sitron
2 ss sitronsaft
God olivenolje
Grønnaker:
1 aubergine
1 squash
1 løk
1 paprika
2 hvitløkfedd
Salt
God olivenolje
Bulgur:
1 dl bulgur
1/2 ts paprikapulver
En klype røkt paprika
Litt sitronzest og saft
Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Skjær opp alle grønnsakene. Squash og aubergine has i et dørslag sammen med en ts salt, la det stå 30 minutter. Saltet er med å trekker ut vannet så de ikke blir vassne når de stekes. Ha alle grønnsakene så i en ildfast form. Bland sammen alle krydder til kyllingen, sitron zest og saft skal oppi med krydderet, ha også over to ss god olivenolje, bland godt sammen. Ha 1/2-1 ts av kryddermiksen over grønnsakene.
Tørk av kyllingklubbene og lårstykkene, har du hele kyllinglår kan de deles ved leddet. Masser inn kryddermiksen og sett i ovn ved 200 grader varmluft. La stå til kyllingen slipper beinet, ca 50 minutter. Kyllingen skal så hvile 15-20 minutter. Grønnsakene settes inn når det er 10 minutter igjen av steketiden til kyllingen. Grønnsakene stekes i 30 minutter.
Mens kyllingen hviler og grønnsakene står i ovnen lages bulgur etter anvisning på pakken. (Tåler du ikke gluten, bruk brun ris i stedet) Start med litt olje og krydder, ha så over bulgur, rør om. Til slutt has vann over (sjekk mengde og koketid på pakken).
Bulguren vendes inn i grønnsakene, server. Lykke til!!
Legg igjen en kommentar