Kremet, mild potetsalat
Kremet, enkel og rask potetsalat er godt tilbehør til grillmaten. Passer også perfekt på et tapasbord eller til spekemat på julebordet.
Bruksområdene er i alle fall mange og variasjonene uendelige. Her er oppskrift på en veldig enkel, kremet potetsalat med få ingredienser.
Til en stor skål potetsalat brukte jeg
5 poteter
5-6 reddik
En neve gressløk
2 egg
1-2 dl pisket kremfløte
1-2 dl hjemmelaget majones
Skrell og kok potetene møre, la de dampe av seg. Når de er avkjølt, del i passende biter og ha over i ei arbeidsbolle. Kok egg, jeg liker dem best «smilende», skrell og del i små biter. Vask, rens og skjær opp reddik, klipp opp masse gressløk og ha i bollen sammen med potetene. Hakk eggene og ha over.
Lag majones, her kuttet jeg ut hvitløken i majonesen. Pisk krem.
Ha 50/50 majones og pisket kremfløte over i arbeidsbollen, vend alt godt sammen. Denne holder seg et par dager i tett boks i kjøleskapet.
Server, lykke til!!
2 Comments
Pingback:
Pingback: