Fisk,  Glutenfritt,  Oppskrifter,  Supper

Kremet fiskesuppe med blåskjell

Selv om det er på vinteren blåskjellene er på sitt beste, deler jeg denne oppskriften nå. Dette er en god, varmende suppe som jeg synes passer perfekt når høsten snart gjør sin entre.

Jeg bruker mye grønnsaker i suppen, men også en del fløte og creme fraiche, så dette er en suppe man lager når man virkelig skal kose seg.

Les gjennom hele oppskriften før du starter.

Antall porsjoner: ca 5 voksne

Ingredienser blåskjellkraft:

  • 1 rød chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/2 gulrot
  • 1/2 fennikel
  • 2-3 sjalottløk
  • 1 1/2 dl hvitvin eller eplejuice
  • En liten boks fløte
  • 1/2 kg blåskjell

Ingredienser fiskesuppen:

  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 rødløk
  • 1 1/2 gulrot
  • 1/2 fennikel
  • 1 persillerot
  • 2 sneier sellerirot
  • 1 purre
  • 1 ss tomatpurè
  • 1 dl fløte
  • 3 dl vann
  • 2 dl creme fraiche
  • Litt presset sitron
  • 4-500 gram fisk (torsk og laks)
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte blåskjellkraft:

Finhakk chili og hvitløk. Finhakk sjalottløk.
Fres chili og hvitløk med en god klatt smør i ei vid gryte.
Tilsett sjalottløk, fennikel og gulrot, fres
videre på middels varme et minutt.
Tilsett hvitvin/eplejuice og kok dette noe inn (ca 5 minutter)
Ha over rensede blåskjell (bruk kun blåskjell som har lukket seg!!) og fløte. La dette trekke over middels varme til blåskjellene har åpnet seg, kast dem som evt ikke åpner seg.
Ha blåskjellene over i et dørslag, prøv å la grønnsakene ligge igjen i kraften, kjør kraft og grønnsaker glatt med en stavmixer, ha kraften over i et litermål/ei skål.

Fremgangsmåte fiskesuppen:

Julienneskjær gulrot, persillerot, sellerirot og fennikel.
Finhakk løken og skjær purren i tynne ringer.
Skjær fisken i terninger.
Ha litt smør i gryta, fres hvitløk og rødløk 1/2 minutt, tilsett resten av grønnsakene (ikke purren).
Rør om og la det surre i to minutter.
Når grønnsakene er blanke rører du inn tomatpurè, deretter har du over blåskjellkraften, vann og fløte.
La suppen så småkoke noen minutter.
Ha over creme fraiche, nå skal fisk og purre tilsettes.
La suppen trekke under lokk til fisken er ferdig, ca 3 minutter.
Smak til med sitron, salt og pepper. Spe eventuelt med mer vann.
Server suppen med godt brød.
Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *