• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Kjøttboller av lam og svin

On 14. april 2020 by Elin Rusnes Kvingedal

Kjøttboller er så godt, og de kan varieres med ulike kjøtt typer, urter, krydder og tilbehør. Her har jeg noen som er servert med byggris og grønnsaker.

Bruk de grønnsakene du har til denne retten, her får du oppskrift på slik jeg lagde den. Har du ikke ramsløk, bruk to fedd hvitløk.

Antall porsjoner: 4-5

Ingredienser:

Kjøttbollene:

  • 200 gram kjøttdeig av svin
  • 200 gram kjøttdeig av lam
  • 3 ss hakkede urter (ramsløk, rosmarin, salvie og timian)
  • 1 1/2 ts godt salt

Grønnsakene:

  • 1/2 aubergine
  • 1/2 squash
  • 1-2 løk (gjerne rød)
  • 5-6 sjampinjong
  • 100 gram ramsløk
  • 100 gram spinat
  • 1 1/2 dl byggryn
  • Evt litt spirer
  • Evt et par ss ramsløkpesto

Fremgangsmåte:

Legg byggryn i bløt noen timer i forkant (da trenger de kortere koketid).
Kutt opp alle grønnsakene i passende biter. Trenger ikke finhakke, la det være litt biter. Grovhakk ramsløkbladene, har du ikke ramsløk, bruk litt hvitløk og dobbel mengde spinat. Sett grønnsakene til side.
Finhakk urtene.

Ha kjøttdeigen i en arbeidsbolle.
Tilsett salt og urter, kna den sammen for hånd.
Form 15 litt store kjøttboller eller 30 små.
Stek kjøttbollene i 50/50 nøytral olje og smør i godt varmet panne over ganske sterk varme, skru ned temperaturen noe og stek i 4-6 minutter alt etter størrelsen. De skal være godt gyldne og saftige inni.

Mens kjøttbollene steker, tøm vannet av byggrynene og kok i lett saltet vann i 10-20 minutter alt etter hvor lenge de har ligget i bløt. Smak på dem underveis.

Ha kjøttbollene over i ei ildfast form og hold de varme i ovnen ved 100 grader.

Når byggrynene er ferdig kokt, ha dem over i et dørslag og la de renne av seg.

Ha soppen i stekepanna og stek til den er gyllen, ha over løk, aubergine og squash. Når det har surret noen minutter has ramsløk og spinat over. Svak til med urter og salt. Ha over de kokte byggrynene (her rørte jeg inn et par ss ramsløkpesto) og server. Dryss gjerne over litt spirer. og server med en god aioli eller ramsløkpesto.

Tags: kjøttboller, sunt og raskt

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022