• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Uncategorized

Julegranolabar

On 3. desember 2017 by Elin Rusnes Kvingedal

Jeg er fan av mat man kan lage en del av, og som holder seg godt. Disse granolabarene er pefekte å lage en stor porsjon av, i en tett boks holder de seg gode et par uker. Jeg har puttet inn masse nøtter, kanel og tørket fiken for å få dem litt julete.

Pakk med deg en til jobben for mellommat, ha med på eksamen eller om du skal gå en lang tur.

Dersom du ikke har alle ingrediensene kan det byttes ut med tilsvarende i samme mengde. Tåler du ikke nøtter, bytt dem ut med frø og kjerner om du kan ha det.

Til ca 12-15 barer brukte jeg:
Først lages granola:
5 dl havregryn
2 dl hakkede mandler
1 dl hakkede valnøtter
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
2 ss smør
2 ss brunt sukker
3 ss akasiehonning
En klype maldonsalt

Bland det hele sammen og stek på bakepapirkledd stekebrett på 150 grader i 30-40 minutter.

Så skal selve granolabarene lages:
Ha granolaen i en arbeidsbolle og tilsett:
6 tørkede fiken (hakkede)
80 gram eggehviter, piskes lett sammen med en gaffel før de tilsettes
100 gram hakket mørk kokesjokolade
Du kan og tilsette cest fra en appelsin

Press massen hardt ut i ei lita langpanne (20×30 cm).
Man må trykke det ganske hardt ut, da setter de seg bedre.
De kan smule litt, men om granolaen og eggehviten er godt blandet og trykket hardt nok ut i forma vil de smule mindre. Jeg pleier å klemme massen godt ut ved hjelp av ett bakepapir.
Stekes på 150 grader i 30-40 minutter.
Avkjøl noe før du skjærer dem opp i barer.
Denne oppskriften gir ca 12-15 barer. Ta gjerne med noen som vertinnegave.

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022