Julegranolabar
Jeg er fan av mat man kan lage en del av, og som holder seg godt. Disse granolabarene er pefekte å lage en stor porsjon av, i en tett boks holder de seg gode et par uker. Jeg har puttet inn masse nøtter, kanel og tørket fiken for å få dem litt julete.
Pakk med deg en til jobben for mellommat, ha med på eksamen eller om du skal gå en lang tur.
Dersom du ikke har alle ingrediensene kan det byttes ut med tilsvarende i samme mengde. Tåler du ikke nøtter, bytt dem ut med frø og kjerner om du kan ha det.
Til ca 12-15 barer brukte jeg:
Først lages granola:
5 dl havregryn
2 dl hakkede mandler
1 dl hakkede valnøtter
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
2 ss smør
2 ss brunt sukker
3 ss akasiehonning
En klype maldonsalt
Bland det hele sammen og stek på bakepapirkledd stekebrett på 150 grader i 30-40 minutter.
Så skal selve granolabarene lages:
Ha granolaen i en arbeidsbolle og tilsett:
6 tørkede fiken (hakkede)
80 gram eggehviter, piskes lett sammen med en gaffel før de tilsettes
100 gram hakket mørk kokesjokolade
Du kan og tilsette cest fra en appelsin
Press massen hardt ut i ei lita langpanne (20×30 cm).
Man må trykke det ganske hardt ut, da setter de seg bedre.
De kan smule litt, men om granolaen og eggehviten er godt blandet og trykket hardt nok ut i forma vil de smule mindre. Jeg pleier å klemme massen godt ut ved hjelp av ett bakepapir.
Stekes på 150 grader i 30-40 minutter.
Avkjøl noe før du skjærer dem opp i barer.
Denne oppskriften gir ca 12-15 barer. Ta gjerne med noen som vertinnegave.