Is er utrolig gøy å eksperimentere med. Jeg har de siste årene laget en ny smak hver jul. Isen tar til seg mye smak, så man bør være litt forsiktig, det er utrolig gøy nå de den serveres til får et «wow» øyeblikk i det de smaker. Denne isen er en slik «wow» is. Når jeg serverer sier jeg ikke hvilken smak det er, men at de må smake og si hva de kommer frem til. Her fikk jeg høre at det smaker jul, da var mitt mål nådd.
Jeg tenkte lenge på at jeg ville lage en type gløgg is og funderte på hvordan jeg best mulig kunne lage en julete is med gløggsmak, men som likevel ikke var overdøvende.
Det ble da en god is med julens krydder og en gløggkompott servert til. En utrolig god kombinasjon, servert med finhakkede brente mandler.
Antall porsjoner: ca 1 liter is.
Ingredienser:
Juleisen:
Fremgangsmåte:
Lag så gløggkompotten:
Sett isen i kjøleskap 30 minutter før servering, da får den helt riktig, silkemyk konsistens.
Server is med gløggkompott og ha gjerne over krokan laget av salte brente mandler som kjøres i multihakker. Lykke til!!
M | T | O | T | F | L | S |
---|---|---|---|---|---|---|
« mar | ||||||
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
Legg igjen en kommentar