Oppskrifter

Hvit sjokoladekrem

Denne sjokoladekremen bruker jeg ofte som grunnoppskrift for topping til cupcakes. Den er også veldig god å bruke som dik og til oppsmøring av kaker.

Man kan tilsette litt revet sitronskall og presset sitron, man kan også tilsette bringebær purè eller karamell. Bruk det som passer til kaken eller cupcakesene du har laget.

Antall porsjoner: Krem til minimum 36 store cupcakes, eller som dik og oppsmøring av to kaker på 20 cm.

Ingredienser:

  • 400 gram smør
  • 300 gram hvit sjokolade (jeg bruker Callebaut kuvertyrsjokolade)
  • 4 ts ekte vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang
  • 3-4 eggeplommer
  • 6-700 gram melis
  • (kan også tilsette saften fra blåbær, bringebær eller jordbær)

Fremgangsmåte:

Alle ingrediensene må være romtemperert.
Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad, hvit sjokolade tåler ikke mye varme før den korner seg, så følg med.
Rør myknet smør hvitt i kjøkkenmaskin, tilsett 1/3 av melisen, ha så i sjokoladen litt og litt, rør den godt inn.
Spe med melis, tilsett vanilje og eggeplommer.
Rør kremen noen minutter i kjøkkenmaskinen.
Juster evt med mer melis eller eggeplommer.

Helt til slutt kan du tilsette karamell, sitronskall, sitronsaft, appelsin eller saft fra bær (dette gir også fin naturlig farge).

Lykke til!

5 Comments

Legg igjen en kommentar til elin rusnes kvingedal Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *