Hasselnøttparfait
Denne desserten falt virkelig i smak hos både min mann og meg. Jeg lagde denne desserten da vi skulle ha fire retters middag. Litt dumt med en så god dessert, selv om den er lavkarbo, måtte jo spise til vi fikk vondt i magen hehe 😉
Jeg slumpet bare oppi det jeg trodde ville bli bra, så oppskriften er en ca oppskrift. Prøv deg frem 🙂 Hadde det travelt, så det er ikke mange bilder, hadde heller ikke tilgang til kamera, så alle bildene er tatt med mobilen.
For fire porsjoner brukte jeg ca
150 gram hasselnøtter
2 egg
1-2 ts flytende natreen, tilsvarende 10 ss sukker (ca 80 dråper)
2 dl kremfløte
1 vaniljestang
20 gram 70% sjokolade + litt til servering
Friske bær
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Strø hasselnøttene ut over et bakepapir og rist dem i ovnen ca 10 minutter, de skal bli mørke, men ikke svidd.
La dem avkjøles noe før du gnir av skallet. Mal nøttene, kan god være et par litt store biter oppi.
Pisk eggene til eggedosis og tilsett gradvis natreen, smak til underveis så du får den så søt du ønsker. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og vend dem inn i eggedosisen. Pisk fløten, skal ikke bli for stiv.
Vend sammen fløte og eggedosis. Hakk sjokolade og vend denne inn sammen med 2/3 av hasselnøttene.
Ha røren over i ei form, dekk med plast og sett i fryseren minimum fire timer.
Sett den i kjøleskap 30 minutter før den skal spises. Smelte litt sjokolade og sprinkle over serveringsfatet, legg på litt hasselnøtter og legg litt parfait over nøttene. Server med friske bær. Lykke til.