Hamburgerkake
Hamburger til helga? Kanskje du vil lage den som kake? Her er i alle fall en trinn for trinn beskrivelse på hvordan jeg lagde denne burgerkaka 😉
Dette er den første burgerkaka jeg lade, så fremgangsmåten er veldig enkel. Jeg brukte et sukkerbrød og 1/3 porsjon sjokoladekake. Du kan bruke hvilken kake du vil, men jeg synes det ble stilig å bruke «riktige farger» til bunnene.
Farg marsipan eller fondant i lys brun, rød, grønn og gul, ha gjerne litt hvit også.
Del sukkerbrødet så du får tre lag. Legg den midterste bort, den skal brukes senere.
Jeg fylte min kake med hjemmelaget vaniljekrem og bringebær. Smør gjerne sjokoladekrem rundt kanten.
Rull så ut lys brun marsipan/fondant og skjær ut remser til å ha rundt kaka.
Slik.
Rull så ut grønn marsipan/fondant, tynn den ut i kantene og ha på kaka som salat.
Burgeren trenger også litt ost.
Legg på sjokoladebunnen, ha et tynt lag vaniljekrem over og legg på osten.
Og agurk. Jeg brukte litt lysere grønn og trykket ut sirkler, rullet så ut mørkere og hadde rundt kanten.
Her har burgeren fått løk og tomat i tillegg.
Skjær opp sukkerbrødet du la til side i strimler og stek dem i ovnen på 200 grader til de er sprø og gyldne.
Trekk så siste sukkerbrød bunnen med marsipan/fondant (smør den gjerne opp med et tynt lag sjokoladekrem først. Jeg tømte litt sesamfrø over marsipanlokket mens jeg rullet det ut. Ha den over burgeren og server med rørte jordbær som ketchup.
Lykke til 😉