• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Grove polarbrød

On 28. februar 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_2815
Polarbrød er noe de aller fleste barn er veldig glad i, tenåringene mine liker dette veldig godt. Jeg er jo veldig glad i å lage all mat fra bunn, så jeg tenkte at dette måtte jeg også få til.
De ble godkjent av jentene mine, selv likte jeg dem også veldig godt, og det beste av alt, vi vet nøyaktig hva de inneholder;)

De hjemmelagde polarbrødene holder naturligvis ikke like lenge som de fra butikk med en rekke kunstige tilsetningsstoffer, men de er like gode dagen etter. Jeg fryser ned mesteparten i porsjoner straks de er nedkjølt, da er det bare å ta opp ved behov.

Ved å bruke en del melk i polarbrødene, blir de myke, jeg pensler dem og med melk før steking, og dekker med et klede straks jeg har tatt dem ut av ovnen og lagt dem på rist.

Les gjennom hele oppskriften før du starter.

For 30-35 polarbrød brukte jeg ca:
500 gram grovbakstmel
100 gram sammalt grov hvetemel
200 gram siktet hvetemel
200 gram malte havregryn
5 dl h-melk
1 1/2-2 dl vann
20 gram fersk gjær
1 1/2 ts salt
4 ss honning
1/2 dl nøytral olje (solsikke eller raps)

Ha det tørre i bakebollen, smuldre oppi gjæren, ikke la den komme i kontakt med saltet før elting da det kan hemme heve egenskapene. Varm vann og melk til ca 25 grader og ha i bakebollen sammen med olje og honning, hold igjen 1 dl av vannet til senere i elteprosessen.

Elt deigen i noen minutter, til den er gått sammen, elt så videre minimum fem minutter mens du sper med resten av vannet, det er ikke sikkert du trenger alt. Deigen skal være litt klissete.

Dekk bakebollen med plast og legg over et klede, sett til heving et lunt sted. Jeg lot min stå på kjøkkenbenken. La den heve til dobbel størrelse (1 1/2-2 timer).

Når deigen er ferdig hevet, ha den over på melet bakebord og del i 30-35 emner (jeg fikk 32).
La emnene hvile noen minutter før du fortsetter, dette for å roe glutenet i deigen.

Trill boller og kjevle dem til ca 1/2 cm tykkelse. Legg på bakepapir og prikk dem med spisepinne eller lignende. La de etterheve i 45 minutter.
IMG_2785
IMG_2786

Sett ovnen på 225 grader over og undervarme.

Når polarbrødene er ferdig etterhevet, pensle med litt melk og stek i ca 12 minutter. Avkjøl på rist, legg et klede over så de holder seg myke. Når de er avkjølt, frys ned i porsjoner de du ikke kommer til å spise i løpet av neste dag. Server gjerne med frisk salat og nykokt egg. Lykke til!!
IMG_2817
IMG_2822

Tags: brød, gjærbakst

2 kommentarer

  • sissel 3. mars 2015 kl. 06:21 - Svar

    Malte havregryn, er det det samme som havremel? Kan man eventuelt bare male vanlig lettkokt havregryn i blender/stavmixer?

    • elin rusnes kvingedal 3. mars 2015 kl. 08:10 - Svar

      Jeg maler lettkokt havregryn i blender ja 😉 Lykke til med bakingen!!

Legg igjen en kommentar til elin rusnes kvingedal Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022