• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Grove pizzasnurrer, vegetar

On 26. april 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Neste helg skal mellomste jenta konfirmeres. Jeg skal lage (nesten) all mat selv. Hun har valgt buffet/tapas for anledningen. En av rettene er grove pizzasnurer, vegetar og med tacokjøttdeig. Siden Mari selv er vegetarianer legger jeg ut oppskriften på vegetar pizzasnurrer nå. Disse er gode å fryse for å ta opp ved behov. For eksempel til nistemat.

Grove pizzasnurrer:
6 dl siktet hvetemel
4 dl grov sammalt hvete
1 ts sukker
1 1/2 ts salt
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
25 gram fersk gjær
1/2 dl olivenolje
4 1/2 dl vann

Bland alle de tørre ingrediensene i kjøkkenmaskinen.
Smuldre gjæren i melblandingen.
Varm vannet til det holder 25-30 grader.
Tilsett vann og olje i melblandingen, men spar 1/2-1 dl vann til senere i elteprosessen.
Elt deigen på sakte-middels hastighet til alt er godt blandet.
Sett hastigheten noe opp og tilsett resten av vannet litt og litt, bruk 4-5 minutter på dette.
Juster eventuelt med mer vann eller mel til konsistensen er bra. Deigen skal ikke være for fast, men heller ikke klissete. Elt til du har en smidig deig.
La deigen heve til dobbel størrelse under plast, ca en time.

Mens deigen hever steker du grønnsaker og laget pizzasaus.

Grønnsaket jeg har brukt er:
1 rødløk
3 sjampinjong
1/4 squash
1/2 paprika

Finhakk alle grønnsakene, surr dem over middels varme til de er blanke og tilsett tacokrydder/eventuelt annet krydder.

Grønnsakene stekes mens deigen hever. Tilsett tacokrydder.

Lag pizzasaus, oppskrift her.

Når deigen er ferdig hevet hvelves den ut på melet bakebord.
Jeg laget dobbel porsjon og delte derfor deigen i to emner, et til vegetar og et til kjøttdeig.
Form emnet/emnene forsiktig til store boller. La dem hvile 15 minutter under plast før du fortsetter, dette for å roe glutenet i deigen.

Kjevle eller trykk ut et emne til et rektangel. Ha over pizzasaus og fyll. La det være et par cm klaring på øverste langside så ikke fyllet tyter ut mens du ruller.

Strø over revet ost og rull deigen sammen så stramt det lar seg gjøre.
Ha den ferdig rullede deigen over på et skjærebrett. Bruk en kniv og skjær i mindre emner som ved kanelboller. Ha gjerne litt olje på kniven dersom det er vanskelig å få fine emner. Legg snurrene over på bakepapir med godt mellomrom mellom hver. Jeg fikk ni snurrer per stekebrett. Strø gjerne litt revet ost på toppen også.

Hev pizzasnurrene under plast i en times tid og stek dem på 220 grader i 18-20 minutter. Lykke til!!

Tags: Maris favoritter, pizza, tapas, vegetar

3 kommentarer

  • Margrethe 10. januar 2016 kl. 22:56 - Svar

    Hvor mange pizzasnurrer gir en deig?

    • elin rusnes kvingedal 10. januar 2016 kl. 23:40 - Svar

      Hei Magrethe.
      En deig gir 30-40 snurrer 😉

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022