Oppskrifter

Grove pizzasnurrer, vegetar

Neste helg skal mellomste jenta konfirmeres. Jeg skal lage (nesten) all mat selv. Hun har valgt buffet/tapas for anledningen. En av rettene er grove pizzasnurer, vegetar og med tacokjøttdeig. Siden Mari selv er vegetarianer legger jeg ut oppskriften på vegetar pizzasnurrer nå. Disse er gode å fryse for å ta opp ved behov. For eksempel til nistemat.

Grove pizzasnurrer:
6 dl siktet hvetemel
4 dl grov sammalt hvete
1 ts sukker
1 1/2 ts salt
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
25 gram fersk gjær
1/2 dl olivenolje
4 1/2 dl vann

Bland alle de tørre ingrediensene i kjøkkenmaskinen.
Smuldre gjæren i melblandingen.
Varm vannet til det holder 25-30 grader.
Tilsett vann og olje i melblandingen, men spar 1/2-1 dl vann til senere i elteprosessen.
Elt deigen på sakte-middels hastighet til alt er godt blandet.
Sett hastigheten noe opp og tilsett resten av vannet litt og litt, bruk 4-5 minutter på dette.
Juster eventuelt med mer vann eller mel til konsistensen er bra. Deigen skal ikke være for fast, men heller ikke klissete. Elt til du har en smidig deig.
La deigen heve til dobbel størrelse under plast, ca en time.

Mens deigen hever steker du grønnsaker og laget pizzasaus.

Grønnsaket jeg har brukt er:
1 rødløk
3 sjampinjong
1/4 squash
1/2 paprika

Finhakk alle grønnsakene, surr dem over middels varme til de er blanke og tilsett tacokrydder/eventuelt annet krydder.

Grønnsakene stekes mens deigen hever. Tilsett tacokrydder.

Lag pizzasaus, oppskrift her.

Når deigen er ferdig hevet hvelves den ut på melet bakebord.
Jeg laget dobbel porsjon og delte derfor deigen i to emner, et til vegetar og et til kjøttdeig.
Form emnet/emnene forsiktig til store boller. La dem hvile 15 minutter under plast før du fortsetter, dette for å roe glutenet i deigen.

Kjevle eller trykk ut et emne til et rektangel. Ha over pizzasaus og fyll. La det være et par cm klaring på øverste langside så ikke fyllet tyter ut mens du ruller.

Strø over revet ost og rull deigen sammen så stramt det lar seg gjøre.
Ha den ferdig rullede deigen over på et skjærebrett. Bruk en kniv og skjær i mindre emner som ved kanelboller. Ha gjerne litt olje på kniven dersom det er vanskelig å få fine emner. Legg snurrene over på bakepapir med godt mellomrom mellom hver. Jeg fikk ni snurrer per stekebrett. Strø gjerne litt revet ost på toppen også.

Hev pizzasnurrene under plast i en times tid og stek dem på 220 grader i 18-20 minutter. Lykke til!!

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *