• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Grove frokostbrød med valnøtter

On 13. februar 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

Jeg er veldig glad i å putte nøtter og hele korn i brød, det er godt å ha litt tyggemotstand.
I disse frokostbrødene har jeg brukt det, brukte også kesam som en del av væsken.
Smaksrike og mettende, disse skal jeg lage flere ganger.

Til 16 store frokostbrød brukte jeg:
1 kg grovbakstmel
1 ss sirup
1 1/2 ts salt
20 gram fersk gjær
1 beger (3 dl) kesam- romtemperert
4-5 dl vann
1 1/2 dl grovhakkede valnøtter
1/2 dl hvete helkorn
1/2 dl hele byggryn
3 dl kokende vann

Start med valnøtter og hele korn, ha det i ei stor skål eller lignende og ha over kokende vann.
La det stå til vannet er nesten absorbert, ca 20-30 minutter.
Ha det så over i et dørslag og la det renne av seg.

Ha mel og salt i ei bakebolle (jeg bruker kjøkkenmaskin).
Smuldre i gjæren, men ikke la den komme i kontakt med saltet da det kan påvirke gjærens heveegenskaper negativt.
Ha over nøtter og korn.
Varm vannet til 20-25 grader.
Ha kesam, sirup og mesteparten av vannet over i melblandingen.

Elt deigen på middels hastighet i ca 10 minutter, spe undervegs med resten av vannet til du har riktig konsistens. Deigen skal være litt klissete.

La deigen heve en times tid (til dobbel størrelse) under plast og klede.

Sett ovnen på 225 grader varmluft.
Ha deigen over på lett melet bakebord, del i to. Del så hver halvdel i åtte like store deler. La deigen hvile fem minutter under plast før du fortsetter.

Rull emnene ut til frokostbrød og legg på bakepapirkledd stekeplate.
Dekk med plast og etterhev ytterligere en time.

Dryss frokostbrødene lett med grovt rugmel.
Sett ei lita brødform eller ildfast form med 1 dl kaldt vann i bunn av stekeovnen, sett så inn frokostbrødene i midten.
Stek på 225 grader varmluft i 20 minutter.
Avkjøl på rist. Oppbevar i papirpose eller klede.

Nyt nybakte frokostbrød.

Lykke til!!

Tags: brød, frokost, gjærbakst

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022