Trinn for trinn

Gråtass

Fikk for noen år siden spørsmål om å lage Gråtass kake til en tre årsdag. Det hadde jeg aldri laget før og måtte selvsagt prøve meg. Ble fornøyd med resultatet og vil dele fremgangsmåten her.

Jeg startet med ei langpannekake, oppskrift her. Del i tre like store remser og skjær av 1/3 av to av remsene, se bilde.

Bruk utstikker eller skjær ut to små og to litt større sirkler av de to minste kakebitene. Dette skal bli hjul.

Lag sjokoladekrem, jeg brukte min egen lys, luftig. Oppskrift her. Stable kakene med den største biten i bunn og de to mindre oppå, kant i kant på den ene kortsiden. Ha tynt lag med krem mellom lagene. Putt kaken i fryseren 1/2 time for at den skal sette seg, evt kjøleskap noen timer. Ta kaken ut av fryseren og skjær kaken litt til, jevn ut og rund den av på toppen og i bak, se bilde. Dekk så hele kaken med et lag sjokoladekrem.

Trekk så hele kaken med sukkerpasta. Her har jeg laget sukkerpasta selv og farget den grå. Oppskrift kommer senere.

Farge noe av sukkerpastaen helt sort og lag en kant nederst. Skjær til en kant av den grå også og fest rundt toppen.

Så over til dekkene. Smur sirklene opp med sjokoladekrem og trekk med sort sukkerpasta.

Fest dekkene på kaken, bruk gjerne spagetti og tre gjennom for støtte.
Alle detaljene må på plass. Jeg markerte blant annet spor i dekkene, lagde ratt og sete. Øynene kan festet med spagetti. Husk å fortelle dem som skal spise kaka at det er hard spagetti inni så de er obs og ikke setter i halsen. Lykke til!!

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *