Gråtass
Fikk for noen år siden spørsmål om å lage Gråtass kake til en tre årsdag. Det hadde jeg aldri laget før og måtte selvsagt prøve meg. Ble fornøyd med resultatet og vil dele fremgangsmåten her.
Jeg startet med ei langpannekake, oppskrift her. Del i tre like store remser og skjær av 1/3 av to av remsene, se bilde.
Bruk utstikker eller skjær ut to små og to litt større sirkler av de to minste kakebitene. Dette skal bli hjul.
Lag sjokoladekrem, jeg brukte min egen lys, luftig. Oppskrift her. Stable kakene med den største biten i bunn og de to mindre oppå, kant i kant på den ene kortsiden. Ha tynt lag med krem mellom lagene. Putt kaken i fryseren 1/2 time for at den skal sette seg, evt kjøleskap noen timer. Ta kaken ut av fryseren og skjær kaken litt til, jevn ut og rund den av på toppen og i bak, se bilde. Dekk så hele kaken med et lag sjokoladekrem.
Trekk så hele kaken med sukkerpasta. Her har jeg laget sukkerpasta selv og farget den grå. Oppskrift kommer senere.
Farge noe av sukkerpastaen helt sort og lag en kant nederst. Skjær til en kant av den grå også og fest rundt toppen.
Så over til dekkene. Smur sirklene opp med sjokoladekrem og trekk med sort sukkerpasta.
Fest dekkene på kaken, bruk gjerne spagetti og tre gjennom for støtte.
Alle detaljene må på plass. Jeg markerte blant annet spor i dekkene, lagde ratt og sete. Øynene kan festet med spagetti. Husk å fortelle dem som skal spise kaka at det er hard spagetti inni så de er obs og ikke setter i halsen. Lykke til!!
6 Comments
Kaja Gundersen
Kjempeflott traktorkake! 😀 flink du er med 3D kaker!
Ha en fortsatt flott kveld!
MVH Kaja!
elin rusnes kvingedal
Takk Kaja 🙂 Er kjempegøy med kaker 🙂
Karin
Hei
lurer på hvor mye foundant du trenger til å dekke kaken 🙂
elin rusnes kvingedal
Hei Karin 🙂
Jeg brukte ca 1 kg fondant på denne, blir selvsagt en del avkapp, men bør ha så mye for å få jevne kanter 🙂
Kommer selvsagt og an på hvor stor kake man lager. Denne er laget av en langpannekake 😉
Sikke Viste
Brukte oppskriften din til å lage gråtass kake til gutten min som ble 3 år i går. Den ble veldig godt mottatt av bursdagsbarnet 🙂 Tusen takk for at du delte oppskrift og fremgangsmåte på bloggen din 🙂
elin rusnes kvingedal
Så gøy å høre. Kjekt at den ble godt mottatt 🙂