Glutenfritt,  Oppskrifter

Glutenfrie konfektkaker

img_8808Det er fredag og helgen er her, andre søndag av advent er rett rundt hjørnet og det dufter jul i huset. Her finner du et glutenfritt alternativ til julekakene, jeg har rett og slett bare gjort om oppskriften på bestemorkjeks -eller konfektkaker som de jo heter -til glutenfritt. De blir litt sprøere enn de med gluten, men er absolutt like gode.

Les gjerne dette innlegget før du baker glutenfritt.

For å lage 9-12 kjeks brukte jeg:
100 gram smør
100 gram sukker
1 egg
100 gram Toro glutenfri fin kakemix
1/2 ts ekte vaniljesukker
1 strøken ts bakepulver
100 gram lys kokesjokolade
50 gram finhakkede/grovmalte mandler

Pass på at alle ingredienser er romtempererte.
Sett ovnen på 180 grader.
Hakk sjokolade og mandler
Rør smør og sukker hvitt, bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Tilsett hvetemel og bakepulver.
Rør inn egget, dersom du dobler oppskriften, ha i ett og ett egg.
Tilsett hakkede mandler og sjokolade.

Bruk en liten spiseskje og legg topper av kjeksdeigen med litt mellomrom på bakepapirkledd stekebrett.
De trenger ikke å trykkes flate da de siger en del ut i ovnen.
Stek kjeksene på 180 grader i 12-15 minutter, til de begynner å bli gyldne i kantene. Avkjøles på stekebrettet før de legges over på rist.
Oppbevares i tett kakeboks.
Dette kan også være en flott vertinnegave. Lykke til!img_8762

img_8769

img_8803

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *