Glutenfrie fingerkjeks
Fingerkjeks til is, en god mousse, i tiramisu. Glutenfrie og herlige.
Disse fingerkjeksene er enkle å få til og ganske raske å lage. Kan du lage sukkerbrød er disse ingen problem. Her hjemme forsvinner de raskt om jeg ikke bruker de i en god dessert med det samme.
Dette er en relativt stor oppskrift, man får hele 60-70 fingerkjeks.
Les gjerne dette innlegget før du baker glutenfritt.
Fingerkjeks:
6 egg
150 gram sukker
100 gram Toro lys kakemix
Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme.
Skill eggene, pass på at det ikke kommer noe eggeplomme i eggehvitene.
Pisk eggeplommer med halvparten av sukkeret til tykk eggedosis i kjøkkenmaskin, ha over i ei bolle.
Vask visp og rørebolle godt og pisk eggehvitene. Rørebollen og vispen må være helt rene.
Pisk eggehvitene sammen med litt sukker til de begynner å bli stive, spe med resten av sukkeret og pisk videre til du har fin marengs.
Bland marengsen forsiktig sammen med eggedosisen med en slikkepott.
Sikt inn mel og vend dette inn.
Ha røren i en sprøytepose og sprøyt ut fingerkjeks på bakepapirkledd stekeplate (de skal som navnet tilsier være på tykkelse med en finger).
Strø godt med melis over rett før brettet skal inn i ovnen, stek på 180 grader i 10-12 minutter, avkjøl. Dersom ikke alle skal brukes med det samme, kan de oppbevares i tett boks noen dager.
Jeg brukte fingerkjeksene jeg lagde i tiramisu, resten ble brukt som tilbehør til is.
Lykke til!!
One Comment
Pingback: