Glutenfritt,  Oppskrifter

Glutenfri, eltefri focaccia

Når jeg får besøk liker jeg å lage mat de kan spise, god mat. Om det er folk med allergier, veganere eller annet, skal alle få god mat hos meg.

Har mange venner og familie med cølikai og har derfor lagd utallige varianter av glutenfri focaccia.

Endelig har jeg fått til et brød som er så tilnærmet lik hvetefocaccia jeg har smakt. Gjør alltid blindtester på ikkeallergikere som får smake når jeg har testet ut nye oppskrifter, denne var det ingen som spurte om var glutenfri.
Den er til og med eltefri og langtidshevet.

Vær nøye med hygiene når du baker glutenfritt, vask over kjøkkenredskapene og pass på å ikke få rester av glutenholdig mel i deigen.

Les gjennom hele oppskriften før du starter!

Antall porsjoner: 6 (liten langpanne på 20×30 cm)

Oppskrift:

  • 250 gram semper fin mix
  • 2,5 dl kaldt vann
  • 1/2 ts fiberhusk
  • 5 gram fersk gjær
  • 4 ss olje
  • 1 ts salt
  • Urtekrydder
  • 1 ts honning

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme.

Ha kaldt vann i et litermål, smuldre i gjæren og rør den ut.
Tilsett fiberhusk og rør det godt sammen, sett til side.
Ha glutenfritt mel i en arbeidsbolle, jeg bruker alltid Semper fin mix (white flour mix) til dette.

Ha urtekrydder, salt, olivenolje og honning over melet.
Rør inn vann, gjær og fiberhusk blandingen og rør det hele raskt sammen.
Deigen skal være ganske løs, se bilder nedenfor.
Dekk bollen med plast og la den heve i 6-8 timer, evt over natten.

Når deigen er ferdig hevd, kle en liten langpanne med bakepapir og ha i deigen.
La den etterheve en times tid, ha over litt mer olje, urtekrydder og salt. Bruk så fingrene til å prikke deigen.
Stek ved 180 grader i 35-40 minutter.
Avkjøl helt på rist.

Tips:
Du kan også lage porsjonsfocaccia.
Smør da porsjonsformer, kan bruke kopper som tåler ovn.
Mine former er 10 cm i diameter.
Ha den ferdighevede deigen over i de smurte formene ved hjelp av spiseskje, følg ellers stegene over.
Disse trenger litt kortere steketid, 25-30 minutter.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *