Fyldig tomatsuppe
Lag en fyldig, smaksrik tomatsuppe, proppfull med grønnsaker.
Denne suppen blir fort en favoritt med mange gode smaker.
Her «gjemmer» man grønnsakene om man velger å kjøre suppen glatt.
Denne suppa er kanskje en av de sunneste suppene man kan spise, prøv du også!!
For ei stor gryte, nok mat til 5-6 personer brukte jeg:
7 tomater
1 stor gulrot
1 stor persillerot
2 sneier sellerirot
1/2 fennikkel
1 rødløk
1 purre
2 fedd hvitløk
1 chili
5 ss tomatpurè
2 bokser hermetiske tomater (a`400 gram)
4 dl grønnsakskraft
1 laurbærblad
Salt og pepper
1 ss balsamico, kan sløyfes
Skold tomatene, det gjør du ved å koke opp ei gryte med vann, skjær et kryss ved stilkfestet til tomatene og ha dem over i det kokende vannet til skinnet så vidt begynner å krølle seg. Ha dem over i kaldt vann og dra av skinnet. Kutt tomatene i terninger.
Skrell og rens grønnsakene, kutt dem i terninger.
Ha litt olivenolje i ei stor gryte, fres løk, hvitløk og chili til det er blankt, tilsett tomatpurè og rørestek ett minutt.
Tilsett resten av grønnsakene, ha over tomater, hermetiske tomater, grønnsakskraft og laurbærblad.
Kok opp, la det hele koke til alt er godt og mørt, en halvtimes tid.
Suppen kan gjerne serveres som den er, men jeg velger alltid å mose den godt med en stavmixer/kjøre glatt i blender. Spe evt med mer vann om suppen er for tykk.
Smak til suppen med salt og pepper, og evt litt balsamico.
Server gjerne med egg, pasta og store krutonger. topp med litt frisk basilikum om du har.
Lykke til!!