Oppskrifter

Frokostvafler

Dersom du har barn, har du sikkert erfart at det ikke alltid er så populært med brødskive til frokost. Hvorfor ikke lage frokostvafler stappfylle av havregryn?

Røren kan lages kvelden i forveien og oppbevares tildekket i kjøleskap.
Plugg i vaffeljernet når du står opp om morgenen og rør lett opp vaffelrøra, du må sikkert tilsette litt mer melk om den har stått noen timer i kjøleskap.

Antall porsjoner: 10 vafler

Oppskrift:

  • 6 egg
  • 100 gram smør
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl sammalt fin hvete
  • 2 dl hvetemel
  • 3 dl h-melk
  • 3-4 ss sukker
  • 1 klype salt
  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte:

Bland alt det tørre foruten salt.
Pisk lett sammen egg og salt, tilsett halvparten av det tørre.
Ha i creme fraiche, rør det raskt sammen, så tilsettes resten av det tørre vekselvis med melken.
Til slutt tilsettes smeltet smør.
Pass på å ikke overarbeide deigen, den skal røres raskt sammen, røres det for mye kan vaflene bli seige.
La røren svelle 15-20 minutter i romtemperatur.
Stek og server lune, gjerne med brunost, blåbærsyltetøy og rømme.
Pakk gjerne med deg et par i matboksen.
Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *