Fiskesuppe med grønnsaker og creme fraiche
Det er ikke mye som kan slå en rykende varm fiskesuppe med masse grønnsaker. Server denne med nydelig focaccia så har du et måldid som kan serveres til fest så vel som lunsj eller hverdagsmiddag.
Jeg lager som vanlig stor porsjon suppe, synes det er fantastisk å bruke som lunsj dagen etter. Av og til fryser jeg også ned rester i porsjoner og tar opp en dag jeg føler jeg trenger noe å styrke meg på, fungerer utmerket!
Antall porsjoner: 5
Ingredienser:
- 2 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 fennikel
- 1 stor gulrot
- 1 purre
- 500 gram fisk, denne gangen ble det laks og torsk
- 2 dl hvitvin
- 1 beger creme fraiche
- 1 liter god fiskekraft (evt fiskebuljong)
- Urtesalt
- 1 ss olivenolje til steking
- Evt. litt presset sitron
- Kruspersille
Fremgangsmåte:
Les gjennom hele oppskriften før du starter.
Strimle løk, fennikel og gulrot.
Finhakk hvitløk og skjær purre i skiver.
Surr løk og hvitløk i olivenoljen til løken er blank.
Tilsett fennikel og la den surre med noen sekunder før du heller over vinen.
Kok inn vinen til det bare er 2-3 ss væske igjen.
Ha over gulrøtter og fiskekraft.
Gi suppen et oppkok og la den koke et par minutter.
Ha i purre og creme fraiche.
Tilsett fisk og smak til med urtesalt, evt litt presset sitron.
La fisken trekke i suppen et par minutter.
Ha over en god neve hakket kruspersille rett før servering.
Server med nybakt focaccia,
Lykke til!!