Fisk,  Glutenfritt,  Middag på 30 minutter,  Oppskrifter,  Ukemeny

Fiskepinner med stekte poteter, frisk salat og remulade

Jeg har en familie som ikke er veldig glad i fisk, jeg liker det veldig godt og kunne gjerne spist det hver dag.

Når jeg lager fisken som dette spiser de til det er tomt, fiskepinner av fersk torsk, stekte poteter, frisk salat og remulade. Denne middagen tar ikke mer enn 30 minutter å lage, jeg lagde den også glutenfri.

Antall porsjoner: 4-5

Ingredienser:

  • 500 gram fersk torskefilet eller annen hvit fisk
  • 1 dl potetmel
  • 2 egg, sammenpisket
  • 6 glutenfrie havreknekkebrød, kjørt til brødkrumme i foodprocessor.
    (dersom du tåler gluten kan pankomel brukes)
  • 2 ts salt
  • Evt litt tørkede urter
  • 5-6 poteter

Salat:

  • 100 gram blandet salat, det jeg hadde hjemme
  • Noen cherrytomater
  • 1/4 agurk
  • Aspargestopper, forvellet

Remulade:

  • 2 egg
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 dl nøytral olje, jeg brukte raps
  • 2 ts presset sitron
  • 1/4 ts grov sennep
  • 2 skiver sylteagurk
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 boks rømme

Fremgangsmåte:

Stekte poteter:
Sett ovnen på 240 grader.
Potetene skjæres i to, skjær deretter hver halvdel i fire. Ha dem i ei ildfast form, krydre med 1/2 ts salt og pepper, ha over 2 ss olivenolje og sett dem i ovnen. De skal steke i 20 minutter. Når de står i ovnen kan du starte på fisken.

Skjær torsken i passende biter, tørk den godt av med kjøkkenpapir og fjern eventuelle bein. Jeg kjøpte et stykke skinn og beinfri torsk.

Finn frem tre skåler, fyll en med potetmel, en med egg og en med de knuste knekkebrødene. Tilsett 1/2 ts salt og evt tørkede urter i hver skål, bland inn. Dypp bitene i potetmel, så i egg og til slutt brødkrumme.

Stek dem over middels varme i ei stekepanne 4-5 minutter på hver side. De skal være gylne og crispy. Mens fisken steker har du god tid til å lage remulade og salat.

Forvell aspargestoppene.
Hakk agurk og del cherrytomater i to, bland sammen salaten.

Alle ingrediensene til remuladen bør være romtemperert!
Finhakk sylteagurk og løk, sett til side.
Ha hvitløk, egg, sitron og sennep i et litermål el. Mål opp oljen.
Kjør dette sammen mens du sper med olje etter hvert vil røren tykne, når du har fått majones tilsetter du sylteagurk og løk, kjør det raskt sammen med stavmikseren. Rør inn rømme.
Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *